Kadrolarımızı yenileyeceğiz ve tazeleyeceğiz

Kadrolarımızı yenileyeceğiz ve tazeleyeceğiz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Kongrelerimizle aslında sadece bir kadro değişimi değil, bir anlayış değişimi ve bir bakış açısı değişimini de yapabilelim istiyoruz. Kadrolarımızı yenileyeceğiz ve tazeleyeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, yaptığı açıklamada, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) alınan kararla 8. Büyük Olağan Kongre'nin hazırlıklarının başladığını söyledi. Çalışmalar kapsamında öncelikle yasal takvim doğrultusunda delege seçimlerini yapacaklarını ifade eden Kandemir, şunları kaydetti: "Mahallelerde delege seçimleri olduktan, delegeler teşekkül ettikten sonra ilçe kongrelerimizi başlatma imkanımız oluyor. Kararımızı aldıktan sonra 25 günlük yasal sürecimiz var. Delege listelerinin ilanı, delege listelerinin kesinleşmesi tamamlandıktan sonra kongrelerimize başlayabilecek duruma geliyoruz. Mahalle delege ve belde kongrelerimizin ardından ekim ayı itibariyle ilçe kongrelerimize başlayacağız. İlçe kongrelerimizin takvimini 90 gün olarak planlıyoruz. Yani 3 ay içerisinde Türkiye'deki bütün ilçelerimizde kongrelerimizi tamamlayacağız. Fakat ilçe kongrelerimiz devam ederken 60 gün sonra, yani aralık gibi il kongrelerimize de başlamayı planlıyoruz."

"Cumhurbaşkanı'mız Anadolu'yu turlamak istiyor"
Büyükşehirlerin kongrelerini büyük oranda sona saklayacaklarını belirten Kandemir, şöyle devam etti: "Özellikle İstanbul ve Ankara son kongrelerimiz oluyor. Cumhurbaşkanı'mız özellikle büyükşehirlerin kongrelerine katılmak ve bu kongreler üzerinden Anadolu'yu turlamak istiyor. Cumhurbaşkanı'mızı davet edeceğiz. Büyükşehir kongrelerimizin muhtemelen 20'sinde Cumhurbaşkanı'mızı ağırlamış olacağız. Tabii İstanbul, Ankara başta olmak üzere." Kongre takviminin bitişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına göre şekilleneceğini yineleyen Kandemir, "Amacımız en geç 2025 yılı Mart ayı sonunda bütün kongre süreçlerini tamamlayıp, mayıs ayında büyük kongreyi yapmak." dedi. Kandemir, kongresi biten ilçe ve il teşkilatlarını süratle saha çalışmalarına konsantre edeceklerini belirtti.

"Kadrolarımızı yenileyeceğiz"
Kandemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partinin 23. kuruluş yıl dönümü etkinliğindeki "değişim" mesajına dikkati çekerek, "Kongrelerimizle aslında sadece bir kadro değişimi değil, bir anlayış değişimi ve bir bakış açısı değişimini de yapabilelim istiyoruz. Bunun için geniş bir istişareyle süreçleri yöneteceğiz." diye konuştu. AK Parti'nin yetkin, yetenekli ve kabiliyetli çok insan kaynağı biriktirdiğini vurgulayan Kandemir, partisinin 12 milyon üyesiyle büyük bir siyasi parti olduğunu dile getirdi. Erkan Kandemir, "Bunu çok iyi yönetmemiz lazım. Sosyoloji değişiyor, sosyolojinin beklentileri değişiyor, profil değişiyor. Her yörenin, her bölgenin, her ilin profillerine uygun AK Parti siyaset anlayışını paylaşan arkadaşlarla kadrolarımızı yenileyeceğiz ve tazeleyeceğiz. Aslında toplumdaki değişimin AK Parti kadrolarında yansımalarını görmüş olacağız." değerlendirmesinde bulundu. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın ve gençler konusundaki hassasiyetini de dikkatle takip edeceklerini vurgulayan Kandemir, "Tüm bunları yaparken arzumuz bir kırılmaya sebebiyet vermeden, kuşatarak, herkesi işin içerisine katarak süreçleri yönetmek ve günün sonunda AK Parti kongreleri, AK Parti'nin büyüdüğü, güçlendiği, kadrolarını tahkim ettiği bir kongre sürecine dönüşecek." şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.