Kalp atışıyla şarj olacak
Piezoelekrik adı verilen hareketten üretilen elektrik yüküyle çalışan yeni cihaz sayesinde, her 5-7 yılda bir yeni kalp pili takılması zorunluluğu ortadan kalkacak.
KALP RİTMİ BOZUK OLAN KŞİLERDE KULLANILACAK
Kalp ritmi bozuklukları olan kişilerde kalp kasını uyarmak için kullanılan kalp pilleri, göğüs duvarına bir operasyonla takıldıktan sonra, kalbin elektriksel ileti sisteminin herhangi bir bozukluk nedeniyle kesintiye uğradığı kişilerde ritmik elektriksel uyarılar üreterek kalbin düzenli bir biçimde çalışmasını sağlıyor.Cihaz hakkında, ABD'nin Michigan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden Dr. M. Amin Karami başkanlığındaki bilim ekibince yapılan bilimsel çalışma, American Heart Association adlı kuruluşun Bilimsel Oturumlar 2012 adlı etkinliğinde bilim dünyasına tanıtıldı.
CİHAZIN ÖZELLİKLERİ
Bilimsel çalışmalarına kalp atışı sonucu göğüste oluşan titreşimleri ölçerek başlayan araştırmacılar, ''sallayıcı'' adını verdikleri bir aletle laboratuvar ortamında ürettikleri aynı ölçülerdeki titreşimleri, kalp enerjisini elektriğe çeviren prototip halindeki cihaza bağladı.Cihazın performansını, yüzerli gruplar halindeki çeşitli kalp atım hızlarına dayalı olarak ölçen araştırmacılar, cihazın modern bir kalp pili için gerekli olandan on kat fazla elektrik ürettiğini ortaya koydu.Elektrik üretimini güçlendirmek için mıknatıslardan yararlandıklarını anlatan araştırmacılar, cihazın dakikada 20'den 600'e kadar değişen çeşitli kalp atım hızlarında yeterli elektrik üretmeyi başararak kalp pillerine kesintisiz güç sağladığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.