KANSER HASTALARINA UMUT OLDU

KANSER HASTALARINA UMUT OLDU
Ankara Onkoloji Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Cengiz Karaçin, "Hatay Dörtyol Devlet Hastanesinde daha önce kanser tedavisi uygulanmıyordu, buraya sıfırdan kemoterapi ünitesi, onkoloji merkezi kurmak bana nasip oldu." dedi.

Hatay'da depremin ardından kanser hastalarının acil tedavi ihtiyacı için Dörtyol Devlet Hastanesi'ne ilk kez onkoloji merkezi ve kemoterapi ünitesi kuran Doç. Dr. Cengiz Karaçin, "Çadırda kalan, tedavisi 2-3 hafta gecikmiş kanser hastaları vardı, onlara ihtiyaçları olan tedavileri verebilmenin mutluluğunu yaşadık. İyi ki 'Gelir misin' diyen o telefonu aldım iyi ki kabul ettim ve iyi ki Hatay'a gittim." dedi. Ankara Onkoloji Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği İdari Sorumlusu Karaçin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye gitmek için gönüllü çok sayıda doktor arasındaydı. Karaçin, depremden en çok etkilenen illerden Hatay'da acil tedavi ihtiyacı bulunan kanser hastaları için onkoloji merkezi ve kemoterapi ünitesini faaliyete geçirme süreçlerini anlattı. Depremin ardından hastanedeki onkoloji hekimleri ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ile bölgeye nasıl destek sağlanabileceğine ilişkin çalışmalara başladıklarını aktaran Karaçin, kendisinin de yer aldığı tıbbi onkoloji alanında gönüllü doktor listesi oluşturarak Sağlık Bakanlığına bildirdiklerini söyledi.

"Telefon geldiğinde tereddütsüz kabul ettim"
Doç. Dr. Cengiz Karaçin, bu kapsamda 26 Şubat'ta görevlendirme telefonunu aldığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı ile Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi yönetimi, orada bir onkoloji merkezi kurmayı ve bu kapsamda bir tıbbi onkoloji uzmanı görevlendirilmesini planlamıştı. Bana telefon geldiğinde tereddütsüz kabul ettim, hemen 26 Şubat'ta Hatay'ın Dörtyol ilçesine gittim." diye konuştu. Dörtyol Devlet Hastanesinin daha önce kanser tedavi hizmeti vermediğini, böyle bir merkezi ilk kez hastanede kuracaklarını aktaran Karaçin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgede İskenderun Devlet Hastanesinde tıbbi onkoloji hizmeti veren ekipten Safiye hemşire ile iletişime geçtik. O da geçici görevlendirmeyi kabul etti. Böylelikle bu alanda tecrübeli bir hemşireyi hastaneye transfer etmiş olduk. Ardından hızla eksiklikleri belirledik. Esasında Dörtyol Devlet Hastanesi de öncesinde tıbbi onkoloji hizmeti vermek için hazırlıklar yapıyormuş, depremin ardından birlikte bu süreci hızlandırmış olduk."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.