Kanser 'kötü şans ürünü' çıktı!
Yayınlanma:
Güncelleme:
ABD'deki Ludwig Kanser Araştırma Enstitüsü Direktörü, Prof. Dr. Bert Vogelstein'ın başında olduğu bir ekibin yaptığı araştırma, sağlıksız beslenme ve genetiğin kanser üzerindeki etkilerini bir yana bırakarak, hastalığı "kötü şans ürünü" olarak değerlendir
Şimdiye kadarki birçok uzman ve bilimsel çalışma grubunun son yıllarda ulaştığı sonuçları boşa çıkaracak olan araştırmada kanser türlerinin üçte ikisinin, hücre bölünmesi esnasında yaşanan bazı hatalar sonucu ortaya çıktığı ifade edildi.
9'U YAŞAM TARZI VE GENETİK
Buna göre, bu hataların gelişmesinde herhangi bir kontrol mekanizması ya da seçim söz konusu değil. Sağlıklı kalabilmek için ne kadar hücre bölünme ihtiyacı duyuyorsa kanserin gelişme riski de o kadar artıyor. Uzmanlar, hücre bölünmesinin vücudun yenilenmesi ve onarılması için oldukça önemli bir olay olduğunu hatırlatarak, bazen bölünme esnasında DNA'daki kimyasal bağların bir diğerine yanlış bağlanması sonucu kanserli hücrelerin meydana gelebildiğini ifade etti. SABAH
SAĞLIK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.