Kanser tedavisi için doğadan destek alın!
Kanser tedavisi gören hastalarda, bağışıklık sistemi son derece zayıftır. Bu nedenle hastaların, sebze ve meyve yemesi büyük önem taşır. Ama onların da uygun şekilde temizlemesi; meyve ve sebzelerin elma sirkeli suda 15-20 dakika bekletilmesi şarttır. Bunun yanı sıra hastaların enfeksiyon öncesi veya enfeksiyon esnasında diyetlerine dikkat etmeleri gerekir. Kanser hastalarının, tedaviyle birlikte şu yiyecekleri de tüketmesi büyük önem taşır: Hastalara lökosit olarak adlandırılan beyaz kan hücrelerinin düştüğü evrede; buharda pişmiş yiyecekleri, şekersiz kompostoları, yoğurdu ve C vitaminini bolca tüketmeleri önerilir. C vitamini 3-4 gram suda eriyen efervesan adlı ilaçla verilebilir. Hastaların sıvı ve kalori ihtiyacı doktor tarafından ayarlanmalıdır.
ÇİNKO ÇOK ÖNEMLİ
Hastalık sırasında probiyotik gıdaların önemi tartışılmaz. Pişmiş köy yumurtası ve çökelek tüketimi şarttır.
Hasta, işlenmiş ürünlerden (rafine gıdalardan) kaçınmalıdır. Bu evrede çinko bağışıklık sistemini güçlendiren minerallerin başında gelir. Çinko içeren sebze ve meyveler yenilmelidir. Hastalarda enfeksiyona bağlı olarak ağız yaraları ve mantar enfeksiyonları görülür. Böyle durumlarda 'Marigold' adlı çiçek özü, bu yaraların iyileşmesinde faydalıdır. Ağız yaraları için yeşil çay ve papatya çayı da tüketilmelidir. Aynı zamanda bu çaylar, bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Organik çilek; şekersiz komposto halinde hastaya yedirilebildiği kadar yerdirilmelidir. Bunun bağışıklık sistemini ayakta tutacağı ve tümörlerin iyileşmesine yol açacağı hayvansal deneylerle kanıtlanmıştır. Bu arada hastalıklara iyi geldiği bilinen alfa lipoik asit; özellikle karaciğer ve böbrek gibi sakatatlarda, ıspanak, patates ve brokolide bulunur; tüketimi büyük önem taşır.
D VİTAMİNİ YARARLI
Okaliptus çiçeği ve yağı, mantar enfeksiyonlarında bakterilerle ve koli basilleriyle savaşır. Üst solunum yolu enfeksiyonları içinde yararlıdır. D vitamini ise kış aylarında özellikle soğuk algınlıklarında verilmelidir. Vücuttaki mikrobiyal büyümeyi durduran maddeleri ve bağışıklık sistemi savaşçıları olan makrofajları aktive eder. Kuşkonmaz, maydanoz ve kereviz; apigenin ihtiva ettiği için hücreleri yeniler. Bu arada ahududunun, düşük olan lökosit ve trombositin (kan pıhtılarının oluşumunda rol alan hücre parçalarının) yükselmesinde faydalı olduğu gözlenmiştir.
BROKOLİYİ BUHARDA PİŞİRİP YİYİN!
Brokoli, içeriğindeki yüksek dozdaki sulforafaneden dolayı hastanın bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyonlara karşı bariyer sağlayabilir. Buharda pişirilmesi gerekir.
KOMPOSTO YAPIN!
Bağışıklık sistemini güçlendiren diğer meyve ve sebzeler şöyledir: Nar, yaban mersini, çilek, ahududu, kırmızı erik, portakal, üzüm, kiraz, lahana, ıspanak, brüksel lahanası, brokoli, pancar, kırmızı acı biber, soğan, tahıl ve patlıcan... Bu meyve ve sebzelerin, etki durumuna göre; hastaya komposto şeklinde ya da çok steril şartlarda verilmesi tavsiye olunur.
BALGAM VE İSHALE ÇÖZÜM
Akciğer enfeksiyonlarında, balgamı sökmek için; altı adet soğan, altı adet limon ve iki baş doğranmış karaturbu buharda 45 dakika pişirin. Parçalayıp, süzüp içine bal ilave ederek hastanın her saat başı, bir çay kaşığı tüketmesini sağlayın. Böylece hasta rahatlar. Ayrıca pişirilmiş iki yumurtanın beyazı, nar kabuğu suyu ve kızılcık, hastada ilaca gerek kalmadan ishali durdurur.
MİKROPLARA KARŞI ZERDEÇAL
Zerdeçal, herpes simlex virüsünün (dudağı uçuklatan virüs) tedavisinde kullanılmıştır ve antiviral etkisi sayesinde kullanılması şiddetle tavsiye edilmektedir. Kırmızı portakalda bulunan astaxanthin pigmenti; antioksidan, anti enfeksiyon ve anti enflamatuar (iltihap önleyici ilaç) olarak da hastalara büyük yarar sağlar. Bayır turbunun özü olan, horseradishin genellikle idrar yolu enfeksiyonlarında, sinüzitte ve akciğer enfeksiyonlarında çok faydalıdır. Mısırlılar'dan beri tedavide kullanılan bayır turpunun yararı; deneylerle
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.