Kayıtdışı en büyük sorun
Hükümetin, vatandaşı kayıtdışı istihdama zorladığını iddia eden Demircioğlu, "Bugün itibariyle gelir vergisi oranı yüzde 35 lere çıkmaktadır. Hükümet deprem vergisini kaldırdık derken Özel İşlem Vergisini arttırdığını, eğitime Katkı payını kaldırdık derken 1048 5035 SK Damga Vergisi gibi ne olduğu bile belli olmayan bir vergi getirdiğini söylememektedir." dedi.
Vergide adaletin sağlanması için herhangi bir çalışma yapılmadığını da söyleyen Yusuf Demircioğlu konuşmasında, ""
Anayasamızın 73.maddesi 'Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır.' demektedir. Bu maddenin hiçbir tarafında 'kendi isteğiyle kayıt altına alınmak isteyen mükellefleri yüksek vergi oranları altında ezin ve
maliyetlerini büyük oranda artırın' yazmamaktadır. Geçtiğimiz aylarda çıkarılan vergi barışı bunun en güzel örneğidir. Vergi barışı sadece kayıt altında bulunan mükelleflere ek yükler getirirken, kayıt dışı mükelleflere karşı herhangi bir yaptırım içermemiştir" ifadelerini kullandı.
"Vergi barışı, tehdit vergisidir"
Geçtiğimiz aylarda çıkarılan 'Vergi Barışı' uygulamasının, bir tehdit niteliğinde olduğunu da iddia eden Demircioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; Kayıtlı vergi mükellefleri matrah artırımı ile vergi incelemesi arasında sıkıştırılmış. Ya çok daha yüksek vergiler ödersiniz ya da defterlerinizi inceleriz tehdidiyle baş başa bırakılmıştır.Hükümet yetkilileri her ne kadar adına barış dese de bunun aslında bir tehdit vergisi olduğunun söylenmesi malumun ilanından başka bir şey değildir
HAS Parti olarak, 'iktidardaymış' gibi çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen İl Başkan Yardımcısı Demircioğlu, iktidara geldikleri takdirde izleyecekleri politikayı şöyle sıralandırdı; Mükelleflerimizin ve çalışanlarımızın kayıt altına alınabilmesi için, yatırım ve istihdam üzerindeki vergi yükü azaltılacaktır. Herkes mali gücü ile doğru orantılı vergi ödeyecektir. Yüksek vergi oranları yerine vergi tabanının genişletilmesi sağlanacaktır. Harcama üzerinden alınan dolaylı vergiler yerine gelir ve servet üzerinden alınan doğrudan vergiler öne çıkarılacaktır. Her türlü gelirin asgari ücret tutarındaki kısmı vergiden muaf tutulacaktır. Başta faiz gelirleri ile kentsel rantlar olmak üzere her türlü rant etkin bir şekilde vergilendirilecektir. Vergi muafiyet ve istisnaları yeniden gözden geçirilecektir. Emek üzerindeki vergi ve sigorta primleri düşürülecektir.
DENGE/SİYASET
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.