Kestane kebap, yemesi sevap

Kestane kebap, yemesi sevap
Kış aylarının gelmesi ile birlikte kestane satışları da arttı.

İstiklal Caddesi üzerindeki Kuruyemiş Diyarı adlı işletmenin sahibi Engin Akkuş, kış aylarının henüz başı olmasına rağmen kestane satışlarının iyi seviyede olduğunu ve satışların her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Kestanenin kilosunu 5-6-7 TL'den halka sunduklarını belirten Akkuş, kestaneyi uzun süre saklamanın yöntemini anlattı.Akkuş, "Kestane mükemmel bir kış meyvesidir. Herkesin bildiği üzere kestane çiğ olarak yenildiği gibi pişirilerek de yenilebilmektedir. Uzmanlar tarafından bedeni zayıf insanlarımıza kestane yenmesi önerilmektedir. Bundan başka kansız çocuk ve yaşlı insanlara, hastalıktan kalkanlara, varis ve basur hastalıkları olan kişilere, ağır iş yapanlara ve sporculara da tavsiye ediliyor. Unutulmaması gereken bir noktada var ki kestane şeker hastalığı olan vatandaşlarımıza tavsiye edilmiyor. kestaneyi uzun süre saklamak için toplanan kestaneler, içi soğuk su dolu havuzlara konulur ve burada 20 saat beklemeye bırakılır. Daha sonra suyunun çıkması için güneşe terk edilir. Son olarak ise buradan kestaneler alınır ve kuru kum yataklarına konur." dedi.

Bekir DURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.