Keten tohumu tokluk hissini güçlendiriyor
Yayınlanma:
Güncelleme:
Lifli gıdaların, tokluk hissini artırdığı biliniyor. Kısa süre önce Danimarka'da yapılan bir çalışma; her gün düzenli olarak bir tatlı kaşığı keten tohumu yiyenlerde, kan şekeri ve kan yağı seviyelerinin düzenlendiğini ortaya çıkardı.
LİFLİ GIDA TÜKETİN
Keten tohumu ayrıca, beyinde iştahı kontrol eden Ghrelin hormonunu da etkiliyor. Böylece; normal beslenmesinin yanında her gün 2.5 gram keten tohumu yiyenler, kendini daha tok hissediyor. Uzmanlar; sağlıklı beslenme düzeni için her gün ortalama 25-30 gram posa tüketimi öneriyor. Keten tohumu dışında, kompleks karbonhidratlar içeren buğday ekmeği, buğday kepeği, sebze ve meyve kabukları gibi besinlerde de bol bol lif vardır. Bir orta boy kabuklu elma yaklaşık 3.7 gram, bir çiğ havuç 2.2 gram, bir dilim tam tahıllı ekmek 1.9 gram, bir su bardağı pişmiş bezelye ise 16.3 gram lif içerir.
SAĞLIK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.