Kışlık sebze için hazırlıklar başladı

Kışlık sebze için hazırlıklar başladı
Samsun'da bulunan Bafra Ovası'nda, kışlık sebze ekimi için hazırlıklara başlandı.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, Bafra Ovası'nda 100 bin dekar alanda kışlık sebze üretimi yapıldığını söyledi. Tohumların bugünlerde viyollere (karton ve plastikten yapılan koruma kap) konulduğunu belirten Aşçı, "Ekilecek ürünler içinde karnabahar, kırmızı lahana, marul, ıspanak, pırasa, brokoli gibi ürünler var. Ürünlerin 30'u kırmızı lahanadan oluşuyor." dedi.

aa-20240607-34803366-34803363-bafra-ovasinda-100-bin-dekar-alana-ekilecek-kislik-sebze-icin-hazirliklar-basladi.jpg

Ekilen tohumların 40 gün içinde fide haline geleceğini, ardından toprakla buluşturulacağını dile getiren Aşçı, "15 Ağustos'ta Bafra Ovası'nda tüm kışlık sebzelerin dikimi tamamlanmış olacak. Gelecek yıl nisan mayıs aylarına kadar da hasat devam edecek." ifadesini kullandı. Koşuköyü Mahallesi'nde kırmızı lahana yetiştiriciliği yapan Hüseyin Gök de 17 dönüm arazide üretim gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Kırmızı lahana tohumlarını viyollere ektim. Temmuz ayının 15'inden sonra fideleri toprakla buluşturacağım." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.