Kurbanlar kesildi, sıra yemek yapmada
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kurban bayramının birinci gününde kurbanlar kesildi sıra bayramın en güzel yemeklerinin yapılmasına geldi. İşte en güzel bayram yemekleri
BAYRAM KAVURMASI
Malzemeler
1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Yemeğin Tarifi
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını sarana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı bir şekilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.