Kuveyt Türk: 16 milyar liralık yastık altı kaynak
Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş Genel Müdürü Ufuk Uyan, ''Uzun yıllara dayanan uğraşların sonucunda bugün kira sertifikası katma değeri yüksek yeni bir ekonomik varlık ve yeni bir enstrüman olarak ülke ekonomisinde hak ettiği ilgiyi görmektedir'' dedi.
Uyan, Hilton Kayseri Oteli'nde düzenlenen ''İşin Doğrusu; Etik Bankacılık ve Sağlam Finansal Kararlar'' toplantısında yaptığı konuşmada, KOBİ'ler için yeni kaynaklar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
''Türkiye'deki 'yastık altı serveti'' Türk ekonomisine kazandırdık''
Uyan, 2007 yılından beri bankaların altına olan ilgisi sayesinde atıl vaziyetteki bu önemli servetin yine bankacılık sektörü aracılığıyla Türk ekonomisine kazandırıldığını belirtti. Türkiye'deki ''yastık altı servetin'' Türk ekonomisine kazandırıldığını vurgulayan Uyan, ''Yastık altındaki altının Türk ekonomisine kazandırılmasıyla yaklaşık 16 milyar liralık yerli bir kaynak kayıt altına alındı. Dolayısıyla bu gelişme bankacılık sektörünün özel sektör girişimi olmasına rağmen kamu ve ülke ekonomisine sağladığı katma değeri gösteriyor'' diye konuştu. Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz da farklı sektörlerdeki birçok firmayla yıllardır sürdürdükleri finansal deneyimlerini örnekleriyle paylaştı. Bir firmanın ayakta kalabilmesi için en önemli kaynağının nakit olduğuna dikkati çeken Yılmaz, güçlü bir nakit akışı için ilk önce, ''İşletme sermayeniz yeterli mi?'', ''Ödeme ve alacaklarınızın vadesi uyumlu mu?'' ve ''Hazırda kullanılabilecek ek fon kaynaklarınız var mı?'' sorularına cevap vermek gerektiğini belirtti. Kredi kartına borçlanmak ve tüketici kredisi çekip ödemeleri karşılamanın yanlış olduğuna da değinen Yılmaz, nakit ve borç ilişkilerinin basit olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.