Lozan’ın 101. yıl dönümü kutlandı

Lozan’ın 101. yıl dönümü kutlandı
Atakum Belediyesi, Lozan Antlaşması’nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde kutlama programı gerçekleştirdi.

Lozan Antlaşması’nın 101. yıl dönümü Atakum Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi ve Samsun Sinema Derneği (SAMSİDER) iş birliğinde düzenlenen özel bir programla kutlandı.

lozanin-101-yil-donumu-atakumda-kutlandi-10.jpeg

Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, ADD Samsun Şubesi Başkanı Birol Yelekin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

lozanin-101-yil-donumu-atakumda-kutlandi-3.jpeg

Etkinlikte, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Arı, “101. yılında Lozan” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Tarih alanında kaleme aldığı kitapları okurları için imzalayan Prof. Dr. Arı, söyleşide antlaşmanın önemi hakkında önemli bilgiler verdi. Etkinlikte senaristliğini Turgut Özakman’ın yönetmenliğini ise Ziya Öztan’ın yaptığı, 1988 yapımı “Cumhuriyet” adlı filmin Lozan bölümü gösterildi. Filmdeki tarihi sahneler, büyük beğeni toplarken izleyenler duygusal anlar yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.