Marul ile gelen sağlık
Marulun faydaları saymakla bitmez; görüntüsü ise doğanın bize armağanı... Besin değerini çabuk kaybettiği için marulu en kısa zamanda tüketmelisiniz. Buzdolabınızda beyaz bir kâğıda sararak saklarsanız, daha uzun süre dayandığını göreceksiniz.
Aldığınız marulu önce sirkeli suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkadıktan sonra salatalarınızı yapın. Göbek marulun yaprakları ile yapacağınız salatanızı, ortasına göbek marulun iç kısmından çıkan küçük yapraklı çiçek kısmını yerleştirerek süsleyebilirsiniz.
Uzun marulun yapraklarını ayırın. Geniş ve uzun bir bardağa ya da kadehe bol miktarda limon suyu ilave edin. Marulları bu kadehe yerleştirerek masanızda hem lezzetli hem de şık bir sunum yapın.
Top, kıvırcık ve uzun çeşidi olan marul yaprakları ile yemeklerinizi, mezelerinizi, kanepelerinizi veya aperatiflerinizi süsleyebilirsiniz. 4 göbek marulun yapraklarını düzgünce koparıp, çukur bir kâseye yerleştirip, ortasına hazırladığınız salatayı aktararak şık bir sunum yapabilirsiniz.
Marulu, mayonez, yoğurt ve haşlanmış tavuğun göğüs etiyle karıştırarak nefis bir salata hazırlayabilirsiniz.
Anne sütünü arttırdığı bilinen marulu, özellikle hamile olan ve bebeğini emziren anneler iyice yıkadıktan sonra bolca tüketmeliler.
Kalsiyum, A, C, B, D, E vitamini içeren marul, çocukların gelişmesinde etkin özelliklere sahiptir. Bu nedenle çocuklarınızın bol miktarda tüketmelerini sağlayın.Marulu suda kaynatıp blenderden geçirerek lapa haline getirin. Çıbanlara sürüldüğünde iyi geldiğini fark edeceksiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.