Mehmet Akif ERSOY'u Anma
27.12.2013 tarihinde Mehmet Akif ERSOY'U anma etkinlikleri kapsamında Sinop Gençlik Merkezi Ney, Gitar ve Tiyatro Grubunun ortaklaşa hazırladığı Şiir dinletisi gerçekleştirildi.
Türk Halkının Kurtuluş Savaşı'nda vermiş olduğu kahramanca mücadele, hürriyet özlemleri, kahramanlıkları ve millet olarak yaşadığı coşkuyu milli marşımızda anlatan Mehmet Akif ERSOY' u ölümünün 77. Yıl dönümünde unutmayarak en güzel şiirleriyle andık.
Ney ve Gitar eşliğinde yapılan şiir dinletisi gençlerimiz ve halkımız tarafından büyük beğeni kazandı.Gençlerimize Mehmet Akif ERSOY' un Hayatı adlı video izletilmesi de şairimiz hakkında daha çok bilgi almalarına olanak sağladı.
Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Haşim Murat ÖZTÜRK; Bu anlamlı günde böylesine güzel bir dinletiyi hazırlayarak gençlerimize ve halkımıza sunan Sinop Gençlik Merkezi Ney, Gitar ve Tiyatro ekibine çok teşekkür ederim ve başarılarını devamını dilerim dedi.
Gitme Ey Yolcu! Beraber Oturup Ağlayalım! diyen Mehmet Akif ERSOY bağımsızlık güneşinin daha ufukların arkasında bulunduğu o karanlık, o korkunç günlerimizde bile kurtuluşumuza karşı duyduğu o imanlı inancını İSTİKLAL MARŞI' mızda haykırmıştır; Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak..."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.