Meraktan söktük!
MERAK ETMİŞLER
BBP'nin lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında 4'ü muvazzaf asker, 3'ü de Kaza Kırım Raporu'nu hazırlayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) uzmanı 7 kişi 'silahlı örgüt üyeliği' ve 'delil karartma' iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında helikopterin hafızası niteliğindeki cihazları sökerken görüntülenen iki asker de bulunuyor. Askerler cihazları "merak ettikleri için" söktüklerini iddia etti.
Yazıcıoğlu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 şüpheli Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan tarafından sorgulandı. Zanlılardan 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 9'u muvazzaf asker olmak üzere 12 şüpheli tutuklanmaları talebi ile Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme "Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek", "Suç delillerini karartmak", Sahte tutanak tanzim etmek" ve Silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla 7 kişiyi tutukladı.
1 kişi serbest bırakıldı
Tutuklanan 4 muvazzaf asker arasında helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı "Argus 5000 CE" ve "Skymap IIIC" cihazlarını söken muvazzaf askerler Aydın Ö. ve Nedim B. ile yine muvazzaf askerler Nusret Memiş ile Cemal Şahin de bulunuyor. Kaza Kırım Raporu'nu hazırlayan SHGM uzmanları Feridun Seren, Mehmet Sevdim ve Kerem Mumcuoğlu da tutuklandı. Mahkeme, Bekir Çiçekçi, E. Semih Yüksekkaya, H. İbrahim Açan, Davut Uçum ve Suat Kaplan'ı ise serbest bıraktı.
'EMİR ALMADIK MERAKTAN SÖKTÜK'
Helikopterden cihazları sökerken görüntüleri ortaya çıkan Aydın Ö. ve Nedim B.'nin savcılık ifadesinde, "cihazları sökmeleri konusunda herhangi bir emir-talimat almadıklarını" söyledikleri iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, iki subay helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı "Argus 5000 CE" ve "Skymap IIIC" cihazlarını "sırf merak ettikleri için" söktüklerini iddia ettiler.
Öte yandan ilk kaza kırım raporunu hazırlayan ve bu raporda eksik parçalardan söz etmemekle eleştirilen SHGM uzmanı üç kişinin ise ifadelerinde, görevlerini yaptıklarını, parçaların ise daha sonra sökülmüş olabileceğini beyan ettikleri öğrenildi. Ancak, hazırlayıp Meclis Araştırma Komisyonu'na verdikleri raporda cihazların söküldüğüne dair herhangi bir ibare bulunmazken, rapora eklenen fotoğraflarda cihazların sökülmüş olduğunun görüldüğü ortaya çıkmıştı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.