Mert Irmağı ıslah ediliyor

Mert Irmağı ıslah ediliyor
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Samsun Mert Irmağı Islahı”nda gelinen son nokta hakkında açıklamada bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı kontrolünü sağlamak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

mehmet-akif-balta-dsi-genel-muduru-8.jpg

"Çalışmalar devam etmektedir"
Bu kapsamda “Samsun Mert Irmağı Islahı”nda gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Mert Irmağı Islahı işi kapsamında 2135 m sağ ve sol sahil kesişen forekazık imalatı, 8 adet köprü ve 2 adet tersip bendi yapılacak, ayrıca, dere yatağının genişliği 60 m'den 80 m'ye çıkarılacaktır. İş kapsamında; Atasam Köprüsü ile Bulvar Köprüsü arasında kalan bölümde, 1014 metrelik kısmının forekazık imalatı tamamlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir” dedi.

mert-islahi-1.jpg

Taşkınların kontrolü sağlanmış olacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın teşrifleriyle 16 Şubat'ta tarihinde temeli atılan “Samsun Merkez Mert Irmağı Islahı” işinin tamamlanması ile, Samsun İl Merkezi ile Canik İlçesinde meydana gelebilecek muhtemel taşkınların kontrolü sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.