"Midenize aniden yüklenmeyin"
Yaklaşık 16 saat dinlenmeye çekilen mideye aniden yüklenmek sindirim sorunlarına neden olabilir" dedi
Özenoğlu, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında insanların beslenme şekli ile beslenme saatlerinin değiştiğini, bu nedenle dengeli beslenmeye önem verilmesi gerektiğini söyledi. Ramazan ayında oruç tutan insanların çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşmamaları için aldıkları gıdalara dikkat etmelerini isteyen Özenoğlu, "Ramazan ayında beslenmeye dikkat edilmelidir. Yaklaşık 16 saat dinlenmeye çekilen mideye aniden yüklenmek sindirim sorunlarına neden olabilir. Beslenme sıklığı arttırılmalıdır. Bu nedenle gün boyu aç kalınacağı için, yavaş sindirilen, mide ve bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen ve kana geçiş hızı düşük olan esmer tahıl ürünleri ile sebzeler, kuru baklagiller ve salata gibi gıdalar tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı.
"SU TÜKETMEYİ UNUTMAYIN"
Oruç tutan insanların dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeleri gerektiğini de hatırlatan Özenoğlu, şu bilgileri verdi: "Sağlıklı olmak için sağlıklı beslenmek gerekir. Ramazan ayında oruç tutan kişilerin mide ve sindirim sistemi farklı çalışmaya başlar. Bu nedenle yemek yerken birçok şeye dikkat etmek gerekir. Yaklaşık 16 saat dinlenmeye çekilen mideye aniden yüklenmek, sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle orucu hafif yiyeceklerle açmak yararlı olacaktır. İftarda boş mideye birden yüklenip hızlı ve çok yemek midede ağırlık, yanma, bulantı, gaz ve kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. Gün içinde su kaybının önlenmesi için, özellikle sahurda sıvı alımına çok önem verilmelidir. Geceden iftar zamanına kadar, uzun süreli açlık ve özellikle sıvı tüketiminin olmaması, önemli sağlık sorunlarına neden olabilir. İftar yemeklerinde, yemekle beraber su tüketimini biraz daha kısıtlayarak iftar ile sahurda 2 litre su içmek doğru bir davranış olacaktır."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.