MİGREN TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR SAĞLIK SORUNUDUR
Hemen hemen her insanın yaşamı boyunca baş ağrısı geçirdiğini dile getiren Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Demir, "Fakat migren baş ağrısının ötesinde bir durum olduğunu belirtmek lazım. Baş ağrısı ve eşlik eden belirtiler, migrenli kişinin yaşantısını her zamanki gibi sürdürmesini engeller ve belirgin bir iş görmezliğe yol açmaktadır. Yapılan araştırmalara göre; dünyada her gün ortalama 300 milyon kişinin yaşadığı migrenin, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürmekle kalmayıp ciddi maddi yük de getirmektedir.
MİGRENİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER
Çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı tipi olan migren 4 saatten 72 saate kadar değişen uzunluklarda değişebilir. Kişi ataklar arasında kendini tamamen normal hisseder, fakat bir sonraki atağın endişesi içinde kendisini zor bir durumun içine sokar. Migren başlı başına bir nörolojik hastalık olarak kabul edilmektedir. Migren kadınlarda erkeklerden daha sık görüldüğü ortaya çıkmıştır. Birçok kişide ağrı ve diğer semptomlar o kadar şiddetlidir ki, sadece karanlık bir odada yatıp uyumak isterler. Bu da günlük yaşantıyı aksatır. Migreni tetikleyen faktörler çeşitlidir; Yiyecekler, İçecekler, bunlarda bulunan katkı maddeleri, duyusal ve duygusal durumlar, parlak ışıklar, kokular, depresyon, aşırı heyecan veya stres gibi daha sayabileceğimiz bir çok sağlık sorunları da bu durumu ortaya çıkarabilir.
MİGRENİN BELİRTİLERİ
Migrenin belirtileri, Orta şiddette ya da şiddetli ağrı, Bulantının eşlik etmesi, Kusmanın eşlik etmesi, Işığa ve sese duyarlılık, Zonklayıcı, nabız gibi atan ağrı , hareketle artan ağrı olarak görülebilir. Günümüzde, devam eden araştırmalar sayesinde, migren hakkında daha fazla şey biliniyor ve migreni önlemek ya da tedavi etmek için daha fazla seçenek ortaya çıkıyor. Bu tedavi yönteminin de kişinin bir uzman doktora görünüp kendine göre bir tedavi uygulanmasıyla olmaktadır" diyerek sözlerine son verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.