Milletvekili Çan'dan ÇTB'ye ziyaret

Milletvekili Çan'dan ÇTB'ye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Op. Dr. Murat Çan ve CHP heyeti Çarşamba Ticaret Borsası’na (ÇTB) ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleşen ziyarette 2024 yılı fındık sezonunun açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Toraman ve Milletvekili Çan, Türkiye’nin en değerli ihracat ürünleri arasında bulunan ve hasat dönemi başlayan fındığın Türkiye için önemine vurgu yaptı. Çarşamba Ticaret Borsası’nda gerçekleşen ziyarette Milletvekili Çan’a Samsun il Başkanı Mehmet Özdağ, İlçe Başkanı Kadir Okutgen ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

img-4427.jpg

Türkiye fındık piyasasının rekabet dengesini belirlemek noktasında Borsaların görevlerinin önemine değinen Milletvekili Çan, “Ülkemizin büyük değeri fındığın, üretim, muhafaza, fiyat dengesi ve ihracat noktasında yaşadığı sorunlardan tamamen arınması gerekmektedir. Samsun ve Çarşamba’da üretilen fındığın tüm yıl boyunca üretim serüvenini takip eden ve Fındık üreticileri ile sanayicilerine hizmet veren borsamızın attığı adımlar bölge halkı için de önem arz etmektedir. Bizler de borsaların bu çabasına destek olarak, Samsun ve ilçelerinin üreticilerinin ve sanayicilerinin kalkınmaya devam etmesi adına fındığı ilgilendiren tüm sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi. Milletvekili Çan ve İl Başkanı Özdağ konuşmalarının ardından Başkan Toraman ve Borsa heyetini, fındık fiyatlarının üreticiyi mağdur etmeyen rakamlara ulaşması ve tüm paydaşların ortak bir hedef için bir araya gelmesi doğrultusunda 2 Ağustos Cuma günü Giresun’da gerçekleştirilecek olan Fındık Mitingine davet etti. Mitingin siyaset üstü bir amaca hizmet ettiğini söyleyen Özdağ, Çarşamba’dan destek beklediklerini dile getirdi.

img-4424.jpg

Başkan Toraman, “Her yıl olduğu gibi bölgemizle yetişen fındığın önemini dile getirmeye devam ediyoruz, borsa olarak görevimiz fiyat dengesini ilçemiz bazında üreticimizin de lehine olacak bir tabloda görmek ve ilçemizin üreticisi ve sanayicisini oluşabilecek haksız rekabetten korumaktır” ifadelerine yer verdi. Çarşamba’nın ticari ürünü fındığın gündeme alındığı ziyarette, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı temsilen, Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan, Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Üyesi Nurettin Öztekin, Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP heyetini ağırladı. Çan, Borsanın Çarşamba’da fındığın sözcüsü olduğunu ifade ederek, ÇTB Meclisine yeni sezonda verimli ve başarılı çalışma süreci diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Toraman, Çan’a ve parti heyetine teşekkürlerini ileterek çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.