Milletvekili Karaman: İğneyle verip kazanla geri alıyorsunuz

Milletvekili Karaman: İğneyle verip kazanla geri alıyorsunuz
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, ‘‘Biz sizden müjde beklerken siz vatandaşa fatura çıkarıyorsunuz. İğne ile verip kepçeyle hatta kazanla geri alıyorsunuz.’’ dedi.

TBMM Genel Kurulunda vergi Kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi üzerine söz alan Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, ‘‘Vergi dilimlerinden daha para cebine girmeden emekçinin vergisini tahsil ediyorsunuz. Patronların, yandaşların vergileri ne olacak? Lütfederlerse ve af gelmezse ödeyecek. Boşverin arkadaşlar, hiç uğraşmayın 500 tane vergi kalemi olmasın. Direkt “Muhalif ve Dürüst Vatandaşlar Vergisi” olsun onu tahsil edin.’’ ifadelerini kullandı.

a9314d6e-9817-4c35-9925-ac344e78926c-1703613733.jpg

Vergi yükünün artması, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde toplumları çeşitli şekillerde olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Karaman, ‘‘Bir devlet çökerken vergiler yüksek, gelirler düşük olur. İşte bu yüzden sizi uyarıyoruz. Anlayacağınız dille uyarıyoruz. Hani 5 katına yaptınız köprülerde yazan tabelalardaki gibi uyarıyoruz: bu köprüden önce son çıkış! “Tabana yayacağız!” diye yola çıkacağınıza “Talanı durduracağız!” diye yola çıksanız bu önlemlere gerek kalmaz. Vergiyi tabana yayma yerine tavana yaymayı düşünmediniz mi? Bütün vergileri zaten taban ödüyor. Siz vatandaştan zaten paşa paşa tahsilat yapıyorsunuz.’’ dedi. Saadet Partisi olarak vergi yükünün artmasının toplum üzerinde çok boyutlu olumsuz etkilere yol açabileceğini gördüklerinin altını çizen Karaman, ‘‘Bu düzenlemeler, zaten borcuna sadık mükelleflere yükleniyor. Bu adaletsizliğe karşıyız. Arkadaşlar, biz Adil Düzenciyiz! Adil, dengeli ve ekonomik büyümeyi desteklemeyen bu düzenlemelere karşıyız. Vergi yükünün artması; ekonomik faaliyetlerin azalması, gelirlerin düşmesi, sosyal huzursuzluk, vergi tabanının daralması, devletin meşruiyetinin zayıflaması gibi yalnızca ekonomik açıdan değil sosyal ve psikolojik etkileri de beraberinde getirir. Bu durumlar sadece bize yönelik tehditler değildir. 2018’de Fransa’da akaryakıt vergilerinin artması üzerine “sarı yelekliler” protestoları Avrupa’da geniş çaplı sosyal huzursuzluklara neden olmuştur. Bu yüzden en büyük temennim; hali hazırda ülkemizde ve dünyada bizleri etkileyen olumsuz olayların üzerine bu tür vergi yükleri de yüklenmesi daha büyük toplumsal gerilimlere sebep olmaz.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.