Milletvekilinden üretim tüyosu

Milletvekilinden üretim tüyosu
Kadın istihdamını artırma yönünde 17 ilçede çalışmalarını sürdüren AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Ayvacılık Kadın Kültür ve Doğal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Burada Ayvacıklı Kadınlarla toplantı yapan Milletvekili Bakır, üretilen ürünlerin profesyonellikle buluşturulması gerektiğini söyledi. Bakır, Ayvacıklı kadınlarla, ürünlerin geliştirilmesi ve satışı hususundaki noktaları ele aldı.
AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Ayvacıklı kadınlarla biraraya geldi. Kadın İstihdamını artırma yönünde yürüttüğü çalışmalar kapsamında Ayvacık İlçesi Kadın Kültür ve Doğal Yaşam Merkezi'nde kadınlarla toplantı yapmaya gelen Milletvekili Bakır, davul ve zurnalarla karşılandı. Kadın Kültür Evi'ndeki yapılan el sanatlarını inceleyen Prof. Dr. Tülay Bakır, Akademi Grup Genel Koordinatörü Yeşim Kıyıcı'dan yapılan el sanatları ile alakalı bilgi aldı. İnceleme sonrasında, buradaki ürünlerin satışı ve üretim aşamasını geliştirme bağlamında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgün, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda Ayvacıklı kadın katıldı.
KADINLARIN İŞ HAYATINA ATILMASINDAKİ ZAMAN GEÇTİ
Ayvacığın Samsun'un en güzel ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Bakır, "Samsun'daki her ilçemizle çok yakından ilgilendiğimiz kesin. Tabii ki bu işe daha önce başlamamız gerekliydi ancak bir işe başlamadan önce belli konularda iyi kararlar vermek gerekli. Ve yola çıkıldığı zaman uzun bir yol bu. Heer şeyinizi de tamamlayarak yola çıkmak gerekli. Onun için bu hazırlıklarımızın büyük bir kısmını tamamladık ve bu büyük yolculuğa çıktı. Çıktığımız yolculuğun adı kadınların iş hayatına kazandırılmasıdır. Kadınların ekonomik hayata katılmasıdır. Dünyada 200 yıl önce kadınların sanayi hayatına girmesi noktasında başladı ama bizde geç kaldı. Okuyan kadınlarımız vce iş sahibi olan kadınlarımız oldu ama genel toplumu az katıldı. Ve bizim artık kadınlarımızın iş hayatına atılmasındaki zaman geldi de geçti" ifadelerini kullandı.
KİLİM ÜRETİRKEN 'BU AYVACIK KİLİMİ' DİYECEĞİZ VE PAZARLAYACAĞIZ
Ürünlerin üretimi ve satışı noktasındaki birince şartın birleşmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bakır, açıklamasına şöyle devam etti; "Benzer şeyleri üreteceğiz ve çok güzel bir biçimde üreteceğiz. Herkes bu ürünleri tereddütsüz alacak. Bunun arkasını da getireceğiz. Onun için eğitim-üretim-pazarlama-devam ettirme yolumuzdan çıkmayacağız. Hangi alanları seçeceğimizi mevcut şartlar gösterecek ama bir de sizin isteğiniz gösterecek. Bir de biz bunları nerede pazarlayacağız ve bunun için ne yapacağız. Ayvacık'ta benim görebiliğim, bir defa şu anda güzel bir mekanınız var. Bu mekan çok ama çok yetersiz. Birinci tutacağımız işlerden bir tanesi kilim olabilir. Ama kilim üretirken, 'Bu Ayvacık kilimidir' diyeceğiz. Bunu belirleyecek noktaları geçeceğiz. Öyle yapacağız ki buraya gelen insanlar, bu ürünleri hem yerde serili görecek ve hem de duvarda asılı görecek. Geldiği zaman da da biraz da alarak gideceği hale getireceğiz."
KİLİMCİLİK DIŞINDAKİ İKİNCİ ÜRETİM ÇARPANA OLACAK
Ayvacıklı kadınların kendilerinin ürettikleri Çarpana dokumalarını son derece anlamlı ve güzel bulduğunu kaydeden Bakır, "Burada da belli modeller üreteceğiz. En azından seyrettiğiniz filimlerden bilirsiniz. Tek çeşit değildir birbirinden farklı birçok çeşit vardır büyük mağazalarda. Gelen insanlara bir malı satmak için çok yapacaksınız, devamlı yapacaksınız ve çok çeşit koyacaksınız. Bunu yapmadığınız sürece yapamazsınız. Çarpana mı yapacaksınız, bu Çarpana'lardan ne kadar çeşit ürün yapabiliyorsanız 10-20-30 çeşit yapacaksınız. Genel kişiye farklı ürün sunacaksınız. Mal satmada ben işletmeci değilim ama malı satmak istiyorsanız çeşit koymak zorundasınız. Bir tanyi kimse seçmez. 'Bunda zaten birşey yok' der gider. Demek ki ikinci ilgileneceğimiz saha kilimcilik dışında Çarpana olacak. Bunun üretimini de öğrendiğinize göre, pekala kendi ev şartlarınızda dahi bunu üretebilmesiniz. Ancak satış yeriniz burası olacak."
BURADA YÖRESEL YEMEK İŞİ DE TUTAR KARDEŞLERİM!
Kültür Evi'nde yer alan diğer ürünlerden söz eden Milletvekili Bakır, bu ürünlerin üretimleri noktasında daha da olgunlaşılması gerektiğini kaydetti. Bakır açıklaması devamında ise "Gerektiğinde 30'nuz buraya gelebilecek şekilde teşkilatlanacaksınız. Belki gelip evinizde ürettiğiniz bir şeyi de burada satacaksınız. Burada yöresel yemek işi de tutar kardeşlerim. İşte siz o ürettiklerinizi bu insalara satabilirsiniz. Kuracaksınız profesyonel bir şekilde kurun burayı" diye konuştu.
ÇARŞAMBA YOLU ÜZERİNDE ÜRÜN SATIŞ NOKTALARI OLUŞTURABİLİRİZ
İkinci satış şeklinden söz eden Bakır, "Ayvacık ayrı bir ilçe olması çok güzel ancak turizm konusunda, ticaret konusunda birleşmek gerekiyor. Çok güzel satış alanlarından bir tanesi de, yol üzerinde ana güzergahlar üzerinde mal satılmasıdır. Bu bir çok yerde var. O yönden eminim ki başkanlarımız bir araya gelecek. Çarşamba yolu üzerinde Ayvacıklı kadınlarımızın ürünlerini satabilecekleri stantlar kurulabilir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile görüştüğümüzde bize yer sözü verdi. Bu noktada eğer bizler barkot sistemini geliştirirsek, bunları ilçe ilçe adlandırmamıza gerek kalmaz. Her ilçenin ürününün altında adı yazıyor olur. Ama değil ise şurası Ayvacık'a, Terme'ye, Çarşamba'ya diye de adlandırabiliriz" dedi.
E-TİCARET DEDİĞİMİZ İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞI ARAŞTIRIYORUM
Üretilen ürünleri satışı hususunda bir başka yolun daha olduğunu kaydeden Milletvekili Bakır, şöyle devam etti; "Bir başka yol daha var. Bu benim çok önemsediğim ve üzerinde çok durduğum bir yol. Ama onun da mutlaka kuralları vardır. Bu noktada da önümüzdeki hafta içerisinde görüşmeler yapacağım. Bu yol E-Ticaret dediğimiz, İnternet üzerinden satış yoludur. İnşallah bu yol size uyar." Bakır son olarak ise ürünlerden çok etkilendiğini ve Ayvacıklı kadınlara güvendiğini söyledi. Samsunkulishaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.