Milli futbolcular EURO 2024 değerlendirmesi

Milli futbolcular EURO 2024 değerlendirmesi
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) son 16 turuna yükselen A Milli Takımı'nda milli oyuncular Zeki Çelik ve Muhammed Şengezer, Avusturya'yı geçip turnuvada gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini söyledi.

Savunma oyuncusu Zeki Çelik, son 16 turundaki Avusturya maçıyla ilgili, "Avusturya çok sert oynayan, baskı yapan bir takım, oradaki hazırlık maçında onların baskısına karşılık veremedik, ben daha çok intikam değil de bir maç olarak bakıyorum. Bu maçı kazanmak istiyoruz, 1-0 olsa da bizim olması gerek, onları eleyip önümüze bakmamız gerek. Her zaman maç maç gitmek gerek. İnşallah Avusturya'yı geçersek önce çeyrek final sonra yarı finali zorlayabiliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Turnuva öncesinde sakatlık yaşadığını ancak şu an oynamaya hazır olduğunu belirten Zeki, "Kampta beklemediğim bir sakatlıktı, bu beni bir adım geriye attı ama şu an gayet iyiyim, adım adım ileriye gitmemiz gerek. Şu anda hocamız süre verdiğinde katkı sağlamayı, her zaman oynamayı isterim. İlk maçtan önce sakatlık geçirdim, belki sakatlık olmasaydı Gürcistan maçında oynama ihtimalim olacaktı. Hocamızla görüştük, ileriki maçlarda şans vereceğini söylemişti, Portekiz maçında oynadım. Leao'ya karşı İtalya Ligi'nde 4 maça çıktım, onu iyi tanıyordum. İki tane yüzde yüzlük gol pozisyonu oluşturdum, gol nasip olmadı." dedi.

Muhammed Şengezer: "Hedefimiz tabii ki finale gitmek"
Sol diz ön çapraz bağı kopan Doğan Alemdar'ın yerine milli takım kampına davet edilen Muhammed Şengezer, "Doğan kardeşime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ozan Kabak ve Enes de talihsiz sakatlık yaşadı. Buraya hazır şekilde geldim, kaleci antrenörlerimle her zaman çalışıyordum. Kampta arkadaşlık çok üst seviyede, Zeki ve ben 17 yıldır arkadaşız, sanki herkes öyle. Herkes çok mutlu, şu an çok iyi gidiyor. Önümüzde ciddi bir maç var, hocamızın eşliğinde iyi hazırlanmaya çalışıyoruz, inşallah kazanan taraf biz oluruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.