Müdür Çelik ve Başkan Kul çalışmaları yerinde inceledi

Müdür Çelik ve Başkan Kul çalışmaları yerinde inceledi
DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte ilçedeki Terme Çayı ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Terme ilçesinde her yıl yaşanan taşkınların kontrol altına alınması amacıyla başlatılan Terme Çayı ıslahı 1. Kısım ihale çalışmaları hızla devam ediyor.

whatsapp-gorsel-2024-07-05-saat-17-27-52-72c4006f.jpg

Proje kapsamında 600 metre uzunluğunda sağ ve sol sahil teğet fore kazık imalatı, derin zemin karıştırma yöntemiyle kesişen kolon yapımı, 1 adet çelik yaya köprüsü, 1 adet araç köprüsü ve 3 adet denize çıkış yapısı inşa edilecek. Şu ana kadar sağ sahilde 560 metre, sol sahilde ise 490 metre fore kazık imalatı tamamlanmış durumda. Ayrıca, çelik yaya köprüsünün imalatına da başlanıldı. Dere yatağı genişletme çalışmaları da planlanarak, mevcut 50-60 metrelik dere yatağı 80 metreye çıkarılacak.

whatsapp-gorsel-2024-07-05-saat-17-20-22-4dc75f20.jpg

Büyük ölçüde kontrol altına alınacak
Devam eden çalışmalar DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından yerinde incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda, çalışmaların planlandığı gibi ilerlediği ve projenin tamamlanmasıyla birlikte Terme ilçesinde yaşanan taşkınların büyük ölçüde kontrol altına alınacağı belirtildi.

whatsapp-gorsel-2024-07-05-saat-17-20-47-1cf819de.jpg

Terme ilçe merkezinde her y ıl çok sayıda taşkın yaşanmakta olup, bu taşkınların önlenmesi için yapılan taşkın kontrol tesisleri büyük önem taşıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölge halkının taşkın riski azalacak ve daha güvenli bir yaşam ortamı sağlanmış olacak. Projede, denize çıkış yapılarının ve araç köprüsünün yapımına da kısa sürede başlanması planlanıyor. Tüm bu çalışmaların, belirlenen takvim çerçevesinde tamamlanarak en kısa sürede halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.