Ne kadar Orijinalsiniz?

Ne kadar Orijinalsiniz?
Evet, ne kadar orijinalsiniz? Yani ne kadar kendiniz olabiliyorsunuz?



Bu soruya ilk yanıtı ben vermek istiyorum. Ben yaşamımın büyük bölümünde orijinallikten uzak yaşadım. Kendim olmayı bilemedim. Diğerlerinin sevgisini kazanmak adına onları sürekli izleyerek, neleri arzu ettiklerini anlamaya çalışıp davranışlarımı ve seçimlerimi onlara göre düzenledim. Tüm dikkatim dışarıdaydı. İnsanların yönelimlerine ve konuşmalarına odaklandıkları konulara dikkat ederek neyi arzuladıkları bilmecesini çözüp isteklerini gerçekleştiriveriyordum. Diğerlerinin arzularını gerçekleştirmekle o kadar meşguldüm ki “Ben ne isterim” konusuna bir türlü gelemiyordum. Sizce bizi kendimiz olmaktan alıkoyan nedir?

Bu sorunun yanıtı alında çok basit o da ; “sürekli yapma halinde olmamız”dır. Çünkü yapma halinde olduğumuzda sonuca müdahale ederiz. Etrafımızda olanlara göre kendimizi yapılandırırız. İçimizden gelen sesi elimizin tersi ile iteriz. Durum böyle olunca da orijinalliğimizi, kendimiz olma halini kaybederiz. Yaptıklarımız benzersiz olmaktan öte diğerlerinin düşündüğü ve istediği şeyler olur ki zaten onlar da benzer şekilde hareket ettiklerinden siz de bir orijinallik göremeyecek ve yaptıklarınızı ise hiçbir zaman takdir etmeyeceklerdir. Takdir beklediğinizi anladıklarında ise çok şaşıracaklardır. İşin doğrusu onlar haklıdır!

Siz onların isteklerini kolayca anlayabilmenin verdiği güçle her şeyi gerçekleştirmişsinizdir. Yoksa onlar yapmanızı talep etmemişlerdir. Böylece hiç bir zaman yaptıklarınızın onlara özel olduğunu anlayamayacaklardır.

Bu döngüden kurtulmanın tek yolu sadece ve sadece kendiniz olmanızdır. Kendiniz olduğunuzda diğerlerinin hiç yapmadığını yaparsınız yapılmayanı yapmak diğerlerinin ilgisini çekecektir. Ruhunuz ile evren sizin için çalışmaya başlayacaktır. Geçmişte Siz, siz olamadığınız için yaptıklarınıza müdahale etmemişlerdir. Çünkü boşuna zaman harcadığınız bir şeyde destek vermenin sizi yanıltacağını bilirler. Kendiniz olmanın yan etkisi ise kaynak sıkıntısı çekmeyecek olmanızdır. Siz, siz olduğunuz sürece sürekli kaynaktan beslenirsiniz. Yetenekleri olan ünlülere bakın, yaratım güçleri hiç tükenmemiştir. Örneğin sonradan kulağı sağır olan Beethoven bile piyanosunun başına oturduğunda beste yapmaya devam edebilmiştir. Kendisi olduğunda ruhu ve evren onu desteklemiştir. Adı üstünde kaynak neden tükensin ki.

Kendiniz olduğunuzda diğerlerine göre farklı yani orijinal şeyler yarattığınız için her zaman ilgi çekici olursunuz. Çünkü doğallıktan herkes anlar, herkes doğal olmak ister ama mevcut durumuna o kadar bağımlı kalmıştır ki farklı alternatifi olmadığını düşünmektedir. Bağımlılıkların yan etkisi ise insana kendisini unutturmasıdır. Siz de kendinize ve diğerlerine bir iyilik yapın ve kendiniz olmaya başlayın, kendi orijinalliğinizi insanlarla paylaşın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.