Orphan Pages (Yetim Sayfalar) Nedir? Nasıl Bulunur?

Orphan Pages (Yetim Sayfalar) Nedir? Nasıl Bulunur?
Dijital dünyada yer edinmenin son derece önemli olduğu günümüz dünyasında pek çok detaya dikkat etmek gerekiyor. İnternet dünyasındaki yerinizi almak kadar ilk sıralardaki konumuzunu koruyarak, daha fazla hedef kitleye ulaşmak da önemli.

 

 

Dijital dünyada yer edinmenin son derece önemli olduğu günümüz dünyasında pek çok detaya dikkat etmek gerekiyor. İnternet dünyasındaki yerinizi almak kadar ilk sıralardaki konumuzunu koruyarak, daha fazla hedef kitleye ulaşmak da önemli. Özellikle web sitemizde bulunan bütün sayfaların birbirleriyle bağlantılı olması bu noktada dikkat edilmesi gereken bir adım. Web sitenize hiç bağlantı gitmiyorsa Google o sayfaya ulaşmakta güçlük çekeceği için görünür olmanın yollarını bulmanız gerekiyor. Orphan Pages, bu noktada devreye girerek yetim sayfaları bulmanızı sağlıyor. Site içi linklemeler sayesinde, site içi sayfalar arasında bağlantı kurarak  web sayfalarınızın otorite gücünün dağıtılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Site içerisinde hiç bağlantı almayan bir web sayfası Google tarafından fark edilmekte güçlük çekebilir. Bu nedenle yetim sayfaları (orphan pages) bulup o sayfalara link vermeniz gerekiyor. Web sitesinde hiç link bulunmayan sayfalar, yetim sayfa olarak adlandırılır. Yetim sayfaları bulmak için çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz.

Screaming Frog ile Orphan Pages (Yetim Sayfalar) Nasıl Bulunur?

Screaming Frog ile Orphan Pages bulmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Öncelikle Screaming Frog aracında  birkaç ayar yapmamız gerekiyor. Bunun için Screaming Frog aracını açtıktan sonra en yukarıda yer alan sekmede ”Configuration” başlığının altında yer alan ”Spider” alanına tıklayarak işleme başlayın. Ardından açılan ekranda bulunan ”Crawl” sekmesi altındaki ”XML Sitemaps” alanında yer alan, checkboxları  işaretleyebilirsiniz. Kutucukları işaretledikten sonra ”Crawl These Sitemaps” alanında sitemap adresinizi girebilirsiniz.

Daha sonra normal tarama yapar gibi web site adresimizi ”Enter URL to spider” alanına yazıp ”Start” butonuna tıklayın. Bu aşamada tarama işlemi bittikten sonra ”Crawl Analysis” sekmesinde bulunan ”Start” alanına tıklamayı unutmayın. Yeni yapılan  tarama işlemi tamamlandıktan sonra sağ alandaki sekmede yer alan ”Sitemap” sekmesi altında ”Orphan URLs” alanını göreceksiniz. Artık Orphan URLs” alanına tıklayarak  yetim sayfalarınızın olduğu URL’leri görebilirsiniz.

Markanızı ya da işletmenizi Google’da görünür kılmak için profesyonel seo ajanslarından hizmet almanız oldukça önemli. ve hizmet detayları için adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.