Patlamış mısır sanıldığı kadar zararlı değil
Alman "Wissenschaft Aktuell" internet sitesinin haberine göre, Amerikan kimyagerler derneğinin San Diego'da düzenlenen toplantısında sunum yapan Scranton üniversitesinden bilim adamı Joe Vinson, patlamış mısırda, sebze ve meyveden daha fazla polifenol olduğunu belirtti.
Bugüne kadar yapılan analizlerde, mısırdaki serbest polifenollere bakıldığını kaydeden Vinson, araştırmalarında toplam polifenole baktıklarını, özellikle dişlerin arasına takılan kabuklarda yüksek miktarda bu bitkisel antioksidandan bulunduğunu söyledi.
Bir porsiyon patlamış mısırda yaklaşık 300 miligram polifenol bulunduğunu ifade eden Vinson, bunun, meyve ve sebzelerdekinden çok daha fazla olduğunu belirtti. Patlamış mısırdaki su oranının yüzde dört olduğunu söyleyen Vinson, bu nedenle polifenol yoğunluğunun çok yüksek olduğunu kaydetti. Vinson, meyve ve sebzelerin yüzde 90'a varan oranlarda su içerdiğini, bu yüzden polifenol yoğunluğunun daha düşük olduğunu anlattı.
Patlamış mısırın kusursuz abur cubur olabileceğini ifade eden Vinson, taneler işlem görmediği için de patlamış mısırın benzersiz olduğunu belirtti.
Mısırın, yağ, şeker, tuz gibi maddelerle patlatılmamasını da öneren Vinson, sebze ve meyvenin yerini ise tutamayacağını, çünkü bunların ayrıca çok sayıda vitamin ve mineral içerdiğini hatırlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.