Pazar yerinin 80 yaşındaki ''çaycı teyzesi''
Haftada bir gün kurulan pazar yerinde derme çatma çay ocağını 40 yılı aşkın süredir işleten Fahriye Bilgin, gün doğmadan hazırladığı çayını, tezgah açan pazar esnafına satıyor. Geçirdikleri rahtsızlıklar sonucu farklı zamanlarda 4 kardeşi hayatını kaybeden Bilgin, görümcesiyle birlikte yaşadığı gecekonduda çay ocağından kazandığı paranın yanı sırda 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşıyla geçimini sürdürüyor.
Her hafta gün doğmadan çay ocağını açan ''Fahriye teyze'', evlenmeyerek büyüttüğü öksüz 7 yeğenini meslek sahibi yapmanın mutluluğuyla avunuyor.
Fahriye Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca esnafa yorgan dikerek geçimini sağladığını belirterek, hazır ürünlerin rağbet görmeye başlamasıyla da çaycılığa başladığını söyledi.
Kardeşlerinin rahatsızlıkları sonucu vefatının ardından 7 yeğeninin bakımını üstlendiğini ifade eden Bilgin, ''Yeğenlerimden biri çocuk doktoru, biri de mühendis oldu. Diğerlerini de iş sahibi yaptım. İçlerinden emekli olanlar bile var. Onlar için hiç evlenmedim. Yeğenlerimin iş güç sahibi olması benim için en büyük avuntu'' dedi.
Bilgin, çay ocağında haftada 50 lira kazandığını, esnafın 'ana çay getir' diye kendisine seslenmesiyle servise çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Pazarın kurulduğu gün, havaya aydınlanmadan yola çıkıyorum. O sırada sokaklarda kimse olmadığından çok korkuyorum. Pazar yerine geldiğimde daha tezgahlar açılmamış oluyor. Hemen çayı demliyorum, esnaf için hazır hale getiriyor. Daha sonra da servise başlıyorum. Pazar yerinde benim gibi çok sayıda çaycı var. Ben çay ocağımın yakınındaki tezgahlara servis yapıyorum. Tezgahlar toplanıncaya kadar da çalışmayı sürdürüyorum. Hayatta, görümcemden başka kimsem kalmadı. Kardeşlerim, annem, babam, amcalarım hepsi vefat etti. Okuttuğum yeğenlerim bile emekli oldu. Hepsi farklı illerde çalışıyorlar. Beni çağırıyorlar ama ben gitmiyorum. Çalışmayı sürdürdürüyorum. Üç ayda bir 350 lira civarında yaşlılık maaşı alıyorum. Bununla geçinmem mümkün değil. Gücüm yettiğince çalışmayı sürdüreceğim.''
-Huzurevi yerine çalışmayı tercih etti-
Huzurevine gitmeyi hiç istemediğini vurgulayan Bilgin, ''Beni huzurevine yerleştirmeyi istediler. Ancak kabul etmedim. Beni dostum çok, onlardan ayrılamam. Yaşlılık maaşım biraz iyi olsa çalışmam. Tek isteğim, derme çatma olan çay ocağımın yapılması. Şu anda ne kapısı var, ne de soğuğa karşı muhafazalı. Kışın zorluk çekmemek için çay ocağımın onarılmasını istiyorum'' diye konuştu. Pazar yeri esnafları da ''Fahriye teyzenin'' yıllardır çaycılık yaptığını, ilerleyen yaşına rağmen azimle çalışmasını takdir ettiklerini kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.