Pekmezin faydaları saymakla bitmiyor

Pekmezin faydaları saymakla bitmiyor
Diyetisyenlerin oruç tutanlara tavsiyeleri arasında, sahur vakitlerinde kahvaltı türü gıdaların tüketilmesi yer alıyor. Samsun'un İlkadım İlçesi Subaşı Caddesi üzerinde bulunan Yeraltı Camii yanında kurulan bir tezgâhta, kahvaltılarda vazgeçilemeyen bir t


Subaşı Caddesi üzerine kurulan bu pekmez tezgâhında günde 40 veya 50 kilo arasında satış yapılıyor. Samsun insanının, sattığı pekmez çeşitlerinin faydalarını bildiklerini kaydeden satıcı, sattığı ürünlerin özellikle imalatını kendilerinin yaptığına dikkat çekerken, ürünlerinin kilosunun 5 ve 10 TL arasında değiştiğini kaydetti.

HER BİRİ AYRI DERTLERE DERMAN

Pekmez satıcısı, sattığı ürünlerin faydalarından haberi olmayan insanlara ise, "Dut Pekmezi; kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kızılcık Marmelatı; en doğal antibiyotiktir. Şeker Pancarı; akciğer, böbrek, mide ağrısı, kansızlık, yüksek tansiyon ve iştahı açarak hazmı kolaylaştır. Elma Ekşisi; şeker hastalarına faydalıdır. Beyaz Üzüm Yaprağı; strese ve yorgunluğa iyi gelir. Kuşburnu ise doğal tansiyonun düzenlenmesine, kansere ve savunma sisteminin güçlenmesine son derece faydalıdır" şeklinde bilgilendirme yaptı.Bekir DURAN




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.