PİDEMİZ YABANCI BASINDA
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin ortaklaşa hareket ettiği, Daily Telegraph gazetesinde yer alacak Türk Yemekleri makalesine Samsun Pidesi konu olacak.
PİDE İLE İLGİLİ KİTAP YAZILACAK
Türk yemekleri makalesini kaleme alacak olan gazeteci John Gregory Smith, gazeteci Xanthe Clay ve fotoğrafçı Murat Aktaş, Türk Yemekleri adını taşıyan kitap için çalışmalara başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin yönlendirmesi ile gazeteciler Samsun'a geldi.
YÖRE YEMEKLERİ TANITILACAK
Samsun'da 2 gün kalacak olan gazeteciler, Bafra Pidesi ve diğer yöresel yemekler, Çarşamba Kıvratması, Kestaneli Börek, bilevi taşında defne yaprakları arasında Mısır Ekmeği gibi yemeklerle ilgili değerlendirmelerde bulunacaklar. Bu etkinliğe Samsun Valiliği, Kültür Müdürlüğü ve esnaflar katkı verecek. Mehmet Hazinedar
GENEL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.