Pirincin "HAS" hikayesi

Pirincin "HAS" hikayesi
Dünyaca ünlü Terme Pirinci'nin tarladan sofraya olan öyküsünü, Terme'deki en büyük çeltik fabrikaları arasında yer alan Has Pirinç Fabrikası'nın sahibi Ömer Adalı anlattı

Terme'nin temel geçim kaynağı olan pirinç ile ilgili bilgiler veren Has Pirinç Fabrikası Sahibi Ömer Adalı, tarladan fabrikaya kadar olan hikayeyi anlattı. Çeltiğin Mayıs ayında sulanmaya başladığını ifade eden Adalı, "Çeltik tarlaları mayıs ayında sulanmaya başlar, adeta havuzu andırır bu tarlalar. Eylül ayına kadar beklenir ve bu ayda toplanmaya başlanır. Tarladan kabuk halinde alınan mahsul, fabrikalara getirilir. Burada makinalarda tek tek işlenir. Kabuklarından sıyrılır ve son teknoloji ile çuvallara doldurulur, sofralara ulaştırılır" dedi.
DÜNYANIN EN KALİTELİ MAHSULÜ
Terme pirincinin dünyanın en iyi mahsulleri arasında yer aldığını söyleyen Adalı, "Terme pirincinin tadı, kalitesi başka bir pirinçte bulunamaz. Terme pirinci dünyaca meşhurdur. Buradan yoldan gelip geçenler, Terme pirinci almadan yollarına devam etmezler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum