Ramazan için sebze önerileri
Mevsiminde Tüketmek!
Her zaman vurguladığımız gibi sebzeleri mevsiminde tüketmek sağlık açısından çok daha güvenlidir diyen Kandur, Bu nedenle hangi sebzenin hangi mevsime ait olduğunu iyi bilmek ve yaza özel sebzeleri tüketmeye özen göstermeliyiz.''dedi. Kandur şu bilgileri verdi:
Yaz Sebzelerinden Bazıları;
Patlıcan
Bamya
Domates
Biber
Kabak
Bezelye
Taze Fasulye
Sebze Nasıl Pişirilmelidir?
Özellikle bu sıcak Ramazan günlerinde kızartmalar midemizi rahatsız edebileceği için uzak durulması gerekilen bir seçenektir. Kızartma yerine fırında zeytinyağı ile pişirilen sebzeler hem kızartma kadar lezzetli hem de daha sağlıklı bir seçenek olmaktadır. Eğer etli bir sebze yemeği yapacaksak, sebzeleri etin yağında pişirmeli ek yağ ilave etmemeliyiz. Etin yağı sebzeyi pişirmek için yeterli olacaktır. Haşlama şeklinde pişirdiğimiz sebzelerin suyunu dökmekle suda eriyen vitaminler gibi bazı besin öğelerinin kaybına neden oluruz. Bu nedenle sebzelerin pişirme suyu dökülmemelidir. Sebzeleri bu sıcak havalarda zeytinyağlı pişirip soğuk tüketmek daha rahatlatıcı olacaktır. 1 kg sebze pişirmek için en fazla 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağa ihtiyaç vardır. Bunun üzerinde konulan yağ, günlük almamız gerek yağ miktarının üzerine çıkmış olacaktır.
Çiğ Sebzeler;
Özellikle yazın mevsimi olması nedeni ile domates, salatalık, biber gibi salatalık sebzeler iyi değerlendirilmelidir. Bu sebzeleri mümkün olduğunca her akşam bir salata şeklinde tüketmeliyiz.Çiğ sebzeleri tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur; temizliğidir. Pişirme işlemi uygulamayacağımız için çok iyi yıkamalıyız ve gerekli görürsek kabuklu olan sebzeleri soyarak kullanmalıyız. Çiğ sebze tüketimi bağırsak hareketlerimizi düzenlemeye yardımcı olacak ve hazımsızlık sorununu önleyecektir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.