Ramazanda salata tüketimi

Ramazanda salata tüketimi
Dyt. Zehra M. Kandur,''Ramazan-ı Şerifte diğer 11 aydan farklı olarak almamız gereken besin ve besin öğelerini gün içine yayamadığımız için kısıtlı bir süre olan iftar-sahur arasında almamız gerekmektedir.''dedi.


Her bireyin iftarda mutlaka salata tüketmesi gerekmektedir


Vücudumuz için gerekli olan ana besin öğelerinin arasında da vitamin ve mineraller de bulunmaktadır diyen Kandur,'' Bunları da gerekli olan miktarlarda vücudumuza alabilmenin bir yolu da salata tüketimidir. Salata vitamin ve mineral deposudur aynı zamanda düşük kalori ile uzun süre tokluk sağlar. Posa içeriği yüksek olduğu için bağırsak hareketlerimizi düzenlemeye yardımcı olur. Bu nedenle her iftar soframızda mutlaka salata bulundurmalıyız. Salatalarımızı az tuzlu, bol limonlu, eğer yağ gezdirmek istiyorsak az miktarda zeytinyağı ile hazırlamalıyız.''diye konuştu.


Salatalarınıza özenin!

Kandur,''Birçok kişi için salata tüketimi sıkıcı ve 'diyet'tir. Hâlbuki öncelik amacımız zayıflamak değil sağlıklı beslenmektedir. Bu yüzden salatalarımızı sıkıcılıktan uzaklaştırmalı ve çeşitlendirmeliyiz. Günümüzde internet üzerinden pek çok değişik salata tarifine ulaşılabilmektedir. Ramazanda biraz daha fazla özenerek iftar sofralarımızdaki salataları renklendirmek tüm aile bireylerin ve misafirlerin salatayı tüketmek isteğini arttıracaktır. Salatalarımıza ceviz, peynir, zeytin, mısır gibi ek besinleri ekleyerek çeşitlendirebilir veya közlenmiş biber, patlıcan gibi sebzelere değişik uygulamalar yaparak salatalar olarak hazırlayabiliriz. ''dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.