REZALETE VATANDAŞ YORUMU!
Köylü tarafından kendi imkanlarıyla imece usulü yapılan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği 4 Temmuzdaki sel felaketinde yıkılan köprünün yapılması için yardım bekleyen köy halkının isyanını okuyucularımızla paylaşmıştık. Haberimizin ardından internet sitemize konu ile ilgili gelen yorumlar vatandaşın yetkili kurumlara olan tepkisini bir kezdaha gözler önüne serdi.
İL ÖZEL İDARESİ YETKİLİLERİ NEREDE?
Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi'ne ateş püskürülen yorumlarda bir vatandaş Çarşamba Ayvacık'a 8 Milyon TL'ye köprü yapan İl Özel İdaresi yetkilileri nerdesiniz?. Yoksa köprü yapılmayan o köylerden sizin partinize oy çıkmadı mı? Onun için mi yapmıyorsunuz?. İhale süreci bu tür yapımlara müsaade ediyor ama yapmak isteyenlere yoksa Ak Partililer dışında harcama yapılmayacak talimatı mı verildi de yapmıyorsunuz.?şeklinde sorular yönelterek ortaya attığı iddialar akıllara durgunluk veriyor.
SU DEĞİRMENİ DE KÖPRÜSÜZLÜKTEN NASİBİNİ ALDI
O köyde köprü sayesinde ulaşılan su değirmeninden bahsedeb başka bir vatandaş ise yorumunda şunları dile getiriyor:''Bu köprüyü biliyorum ben. Bunun haber yapılmış olmasına çok sevindim doğrusu. Bu köprü sayesinde insanların arayıpta bulamadığı bir su değirmenine ulaşılıyor. Gerçekten çok güzel bir değirmen. Biz mısır ve buğday unu yaptırıyorduk. Ama Eylülde gittiğimizde şok olduk. Köprü gitmişti. Devir değişti. Hepimizin arabası var. Ama arabamızın geçeceği köprü yok. Sayın Başbakanımız sağlıklı yaşam diyor, kepekli doğal un diyor, belki de civarda 20 köyün ve hatta ilden ve ilçeden müptelası olmuşların uğradığı bir mekân yolsuz, köprüsüz kalmış. Sayın devlet büyükleri lütfen bu duruma kayıtsız kalmayınız. Bu kamuya hizmet. Bir iki hane yada 15-25 kişiye hizmet değil. Bu değirmenden faydalanan herkese , topluma hizmet.''
KÖPRÜSÜZ KALAN KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN HİKAYESİ
Şimdi bir fabrikadar yönetici olarak çalıştığını dile getiren ve isminin vermek istemeyen bir vatandaş ta çocukken yaşadığı anısını paylaşarak tepkisini işte böyle dile getiriyor:
Bir köprü ne kadar önemli değil mi. Varken kıymeti bilinmeyen, keşke daha büyük geniş olsa denilen, gidince ah vah edilen. Ama yapanlar, her tuğlasında emeği olanlar nasıl üzülmüşlerdir, belki ağlamışlardı. Sabahın ilk ışıklarıyla şahit olduğu bu doğal afeti ağlayarak çocuklarına, yakınlarına haber vermiştir. Bir anım var benimde bu sellerle. Kırsalda oturuyorduk. Topu topu iki haneydik. Ama ekip biçilen 250 dönümlük bir köylü arazisinin içindeydik. Köprümüz yoktu. Birinci sınıfta okuyordum. Okula gitmek için çoğu zaman orman yolunu kullanırdık. Bir gün sel geldi. Okuldan gelmiştim. Evimize geçemiyorduk. Geri dönüp 20 km yolu gece vakti dolaşamazdık, hava karanlıktı. Babam komşudan rica etti. Büyük bir traktörleri vardı ve bizi onla evimize geçirdi. Benim oturduğum kısımda sırtımdaki çantanın kilidi açıldı ve çantamdakiler sele döküldü. O gece sabaha kadar ağladım. Sabah babam dere boyu kitaplarımı aradı. Bazılarını buldu ama sel kullanacak hal bırakmamıştı. Bu yüzden iki gün okula gitmedim. Öğretmenim başıma gelenleri duymuş ve bana yeniden kitap ve defterlerimi almıştı. İşte o gün ben okumaya söz verdim. Yıllar ilerledi. Köprü yaptık. Köylünün işgücü ve hayırseverlerin yardımlarıyla bir köprümüz oldu. Okudum. Bugün bir fabrikada yönetici olarak çalışıyorum. Buna sebep olan tüm hayırseverlere dualar ediyorum. Umarım bugün bu giden köprü içinde hem vatandaşlarımız hem de devletimiz duyarlı davranır. Bu vatandaşlarımız bizim vatandaşlarımız. Bu haber vesilesiyle bir olmak, hizmet ulaştırmak zamanıdır.
MERAK EDEN VAR MI?
Yıllar önce köylü tarafından yapılan köprü sayesinde bir çok çocuğun okuduğunu okula gidebildiğini belirten başka bir vatandaş ise dile getidikleriyle konunun ne kadar vahim olduğuna bir kez daha dikkat çekiyor.''Yıl 2013. Vatandaşın kendi imkanlarıyla yaptığı bir köprü kamu malı olalı yıllar olmuş. Oradaki su değirmeni tüm vatandaşlar tarafından ortak kullanılan bir değirmen olmuş ve bu değirmen işleten için bir hayat kaynağı ekmek teknesi olmuş. Yıllar önce yapılan bu köprüyle kimler yaşam buldu yeşerdi bu ülkede bilen merak eden var mı?. Ben biliyorum. Bu köprü yapılabildiği için şehire okula gidebilen üniversite kazanarak okuyan çocuklardan bir işletmeci,bir öğretmen bir mühendis yetişti. Bunlar bir hanenin çocukları sadece.Diğerlerini saymıyorum bile. Ben bunu yaşayan bir vatandaş olarak kendimi anlatıyorum. Devlet kapısında usulüyle hak ararken mağduriyetini anlatırken köprüsüne kaçak yapı diyen devlet erkanından bahsetmeye dahi utanıyor insanlar. Şimdi soruyorum o kaçak denilen köprü bugün doğu illerinde olsaydı kaçak diyerek 7 ay sonra mı incelemeye gidilirdi?. Olay yeri hasar tespiti yapılırdı. Vatandaş isyan edince suç, edebiyle hak ister suç, bu vatandaş ne yapsın?. Hakkını nasıl arasın. Seçim zamanı o köprüden geçerek vatandaşını ziyaret eden siyasetcilerim lütfen birde şimdi ziyaret ediniz. Zelfi VURAL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.