Samsun AB Bilgi Merkezi’nden ‘Çevre Günü Festivali’

Samsun AB Bilgi Merkezi’nden ‘Çevre Günü Festivali’
Samsun TSO bünyesinde faaliyet gösteren Samsun AB Bilgi Merkezi, Dünya Çevre Günü’nde kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla TEMA Vakfı İl Temsilciliğiyle birlikte, “Samsun Çevre Günü Festivali” düzenledi

1997 yılından bu yana Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde faaliyet gösteren Samsun AB Bilgi Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Çevre Günü’nde kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye’nin 20 şehrinde yerel ortaklarla sürdürülen proje çerçevesindeki etkinlik, Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda TEMA Vakfı İl Temsilciliği ile birlikte yapıldı.

Etkinlik büyük ilgi gördü

Festival havasında gerçekleşen etkinliğe Samsunlular yoğun ilgi gösterdi. Festivalde TEMA Vakfı öğrencileri tarafından yapılan resimler sergilenirken, Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından günün önemini anlatan broşürler de katılımcılara dağıtılarak, kamuoyunun çevre konusunda farkındalığı artırılmaya çalışıldı. Çocuklara da çevreye duyarlılığı artırmak adına çeşitli hediyeler verildi. Samsun AB Bilgi Merkezi Koordinatörlerinden Fatih Saraç da, “AB Bilgi Merkezleri Ağı Projesi” ve Avrupa Birliği’nin çevre politikaları hakkında davetlilere bilgi verdi. Sabah erken saatlerde başlayan program, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD), Samsun bölgesinde faaliyet gösteren diğer bisiklet toplulukları ve doğaseverlerin de destek verdiği 18 kilometrelik bisiklet turu ile Cumhuriyet Meydanında son buldu. Bisiklet turunda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının dünyanın geleceği açısından önemi anlatıldı.

Yaşanabilir temiz bir dünya

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı açıklamada, çevre konusunun önemine vurgu yaptı.Dünya Çevre Günü’nün temiz bir gelecek için önemli olduğunu ifade eden Başkan Murzioğlu, “Hepimizin ortak amacı yaşanabilir temiz bir dünya olmalı. Emisyonları azaltmak, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ve enerji verimliliğini teşvik etmek ve Avrupa’nın düşük karbon ekonomisine geçişini kolaylaştırmak için AB’nin bir dizi politikası bulunmaktadır. 2014-2020 Çok Yıllı Mali Program Çerçevesi kapsamında AB, toplam bütçesinin yüzde 20’lik kısmının iklimle ilgili proje ve politikalar için kullanılmasını kararlaştırmıştır. Bu oran, dış harcamalar ve mali yardımlar bağlamında, gelişmekte olan ülkeler için iklim finansmanında açısından 14 milyar Euro’ya karşılık gelmektedir. Bu desteklerden daha fazla yararlanmak hem ülkemiz ve hem de geleceğimiz açısından faydalı olacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.