Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'dan "Kentsel Dönüşüm" vurgusu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'dan "Kentsel Dönüşüm" vurgusu
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında konuşan Başkan Halit Doğan, Batı Çevre Yolu ve Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı 2’nci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 40 madde görüşülerek karara bağlandı.

Batı Çevre Yolu rafa kalkmadı
Samsun’a hizmet etmekten gurur duyduklarının altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, birçok konuya dair de açıklamalarda bulundu. Batı Çevre Yoluyla ilgili konuşan Başkan Doğan, Batı Çevre Yolu’nun rafa kalkmadığını belirtti. Yapılacak yolun da ortak akılla düşünülerek ilave bir yük getirmeden, ulaşımı rahatlatacak şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.

“Raylı sistemi tamamen borçsuz yapacağız”
17 Eylül’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Samsun’a geleceğini duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Salı günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu Samsun’umuzda olacak. Geçtiğimiz günlerde Samsun’umuz için çok önemli bir gelişmeyi daha açıklamıştık. Seçim öncesi bir taahhütümüz vardı. Raylı sistemin Şehir Hastanesi’ne götürülmesine yönelik. Raylı sistemi öyle bir yerden götürelim ki götürdüğümüz yerdeki yapılaşmayı da olayın içine katarak, şehrin içerisindeki ulaşıma da katkı sağlayacak bir alan oluşturalım arzu ettik. İlkadım ilçe merkezimizden kuzey-güney hattımızda da doğu-batı aksi haricinde kuzey güney aksında da yeni bir alan oluşturalım. Bununla hem Şehir Hastanesi’ne hem de Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşım sağlayalım istedik. Ulaştırma Bakanımız da kabul ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımıza da Samsun’umuz adına, Samsunlular adına teşekkür ediyorum.”

Şehir Hastanesi tramvay güzergahı projesinin hazine tarafından yapılacağını da duyuran Başkan Doğan, “Yaklaşık 10 milyar liralık bir projedir bu. Bu kadar önemli bir hattı, yurt dışı ya da yurt içi borçlanması olmadan hazine tarafından ödenecek ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihalesi yapılacak şekilde hayata geçiriyoruz. Yani devletimiz tarafından yapılmış olacak. Ben Ulaştırma Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Geldiklerinde de Batı Çevre Yolu ile alakalı taleplerimizi yine alır. Yine şehir içi ulaşımın rahatlaması için düşündüğümüz projeleri de kendisine ileteceğiz. İnşallah 17’sinde mutlu haberlerle Samsun’umuza yeni müjdeleri de veririz” diye konuştu.

İlkadım’da kentsel dönüşüm
Planlı kentleşme ve şehir estetiğine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentsel dönüşümle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Başkan Doğan, “Kentsel dönüşüme en fazla İlkadım ilçesinin muhatap olduğunu görüyoruz. İlçelerde anketler yaptırıyoruz. İlçelerde öncelikli sorunu sorduğumuzda İlkadım’da kentsel dönüşüm öne çıkıyor. Doğalgaz bağlantısı da kentsel dönüşüm ile ilgili bir diğer sorun. Doğalgazı bugün oraya bağlatmış olsak bile Hastanebaşı’ndaki kentsel dönüşüm ihtiyacını yine ortadan kaldırmış olmayacağız. Esasında burada meslek odalarıyla birlikte insanlarımızı bir kere doğru bilgilendirme konusunda hepimize bir görev düşüyor. Kentsel dönüşümle ilgili problemi çözmekten başka çaremiz yok. Şimdi önümüzde iki iş var. Birincisi riskli alanlar, ikincisi Hastanebaşı gibi emsalle dönüşümü beklenen alanlar. Riskli alanlardan başlamak zorundayız. Çünkü ortada bir risk alanı tarifi yapılmış. Bunun için de TOKİ ile konuştuk. Son aşamaya geldik. Orada bize bir arsa devri yapacaklar, biz orayı rezerv alan olarak kullanacağız. Kendi alanlarımızdan birini de arkadaşlarımızı rezerv alan olarak kullanmak üzere çalışıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ve Belediye Meclisinin bu dönemde en büyük görevi bu kentsel dönüşümü yapmaktır. Samsun’unu huzuru için de daha ileri gitmesi için de bu şarttır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.