Samsun gıda ve içecek imalatında lider

Samsun gıda ve içecek imalatında lider
Samsun'da KOBİ'lerin faaliyet konuları ile ilgili saha araştırması yapan KOSGEB, kentte faaliyet gösteren KOBİ tarzı işletmelerde gıda ürünleri ve içecek imalatının ağırlıklı olduğunu gözlemledi.

Samsun'daki faaliyet gösteren yaklaşık 500 KOBİ arasında yapılan araştırmaya göre 112 işletme sayısı ve yüzde 22'lik oranıyla gıda ve içecek ürünleri lider durumda görünürken, yüzde 0,40 oranla tütün imalatının son sırada yer aldığı görüldü. İmalat sektörünün ağırlıklı olduğu KOBİ'lerde faaliyet konularına göre dağılım şu şekilde sıralanıyor: "Mobilya imalatı yüzde yüzde 18, makine ve teçhizat imalatı yüzde yüzde 8, plastik ve kauçuk ürünleri imalatı yüzde yüzde 8, tekstil ürünleri imalatı yüzde yüzde 5, metalik olmayan diğer ürünlerin imalatı yüzde yüzde 5, ağaç ve ağaç mantarı ürünleri imalatı yüzde 4, tıbbi aletler-hassas ve optik aletler ile saat imalatı yüzde 3, kimyasal madde ve ürünlerin imalatı yüzde 2, ana metal sanayi yüzde 2, giyim eşyası imalatı yüzde 1, bilgisayar ile ilgili faaliyetler yüzde 0,40"