Samsun hala neden bu eziyeti çekiyor?

Samsun hala neden bu eziyeti çekiyor?
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun’a 22 yılda yapıldığı söylenen 73 milyar liralık ulaşım yatırımı harcamasını Meclis gündemine taşıyarak “73 milyar liralık yatırım yaptıysanız, Samsun hala neden bu eziyeti çekiyor?” diye sordu.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında söz alarak, iktidarın ulaştırma alanındaki uygulama ve politikalarını eleştirdi, Samsun’un ulaşım çilesini gündeme taşıdı. Samsun'da yüzlerce kırsal mahallenin yol sorunu yaşadığını, vatandaşın, muhtarların şikâyetini alacak muhatap bulamadığını kaydeden CHP’li Çan “Terme'nin kırsal mahallelerine gidiyoruz aynı şikâyet, Kavak'ta, Asarcık'ta, Ayvacık'ta, Ladik'te aynı şikâyetler…” dedi. Bizzat Ulaştırma bakanının, Vezirköprü-Havza arasındaki yolun 2023’te tamamlanarak hizmete gireceğini söylediğini hatırlatan Çan “yıl oldu 2024, yılı yarıladık, hâlâ yolun bitmesini bekliyoruz ama bu bekleyişimizin faturası çok ağır oluyor, günaşırı yaşanan kazalarda canlarımızı kaybediyoruz” diye konuştu.

naci1829.jpg

"Samsunlular büyük mağduriyet yaşıyor"
CHP’li Çan konuşmasının devamında ise şunları belirtti: “Samsunlular neredeyse 20 yıldır hızlı tren yalanıyla aldatıldı. Seçimden hemen önce, şubat ayında Sayın Bakan Samsun'a geldi ve yine hızlı tren sözü verdi. İhalesi bu yıl içinde yapılacak, bekleyip göreceğiz. İhale yapılabilirse, yüklenici becerebilirse, tasarruf tedbirleri bahane edilip iş yokuşa sürülmezse ne âlâ! 1,5 milyonluk bir nüfusu olan, bölgesinin merkezi konumunda bulunan, lojistik, turizm, ekonomik ve sportif faaliyetler bakımından kuzeyin başkenti olan Samsun’un Samsun'un uçak seferleriyle de başı dertte. Başta Ankara uçuşları olmak üzere, her güzergâhta hem sefer sayısı hem de uçuş saatleri konusunda Samsunlular büyük mağduriyet yaşıyor; iş insanları, bürokrasiyle işi olanlar, hastası olan hemşehrilerimiz, öğrencilerimiz mağdur ediliyor. Yıllardır bu sorunun çözülmesi için çağrı yapılıyor fakat sorunu çözmeye niyetli kimse yok. Samsun’a hizmet veren havalimanının durumu da ne yazık ki içler acısı. İç hat, dış hat terminalleri, apron sahası, sosyal donatılar, otopark kapasitesi; bunların hiçbiri ihtiyaca cevap vermiyor. Uçak inmeyen, yolcu görmeyen havalimanları için müteahhitlere çuvalla para aktaranlar, Samsun'a gelince başımıza ‘tasarrufçu’ kesiliyor. Sayın Bakan seçimden hemen önce Samsun Havalimanı için söz verdi. 2 milyar liralık bir proje yapılmış, ihalesi hızla yapılacakmış. Sayın Bakan, bu vaadinizin de takipçisiyiz, dua edin de iktidarınızın ömrü bu sözlerinizi tutmaya yetsin. İnşallah, bu sözünüz yirmi yıllık hızlı tren vaadinize ve yalanınıza benzemez.”

"Karayolu ulaşım sistemi neden felç hâlde?"
CHP’li Çan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın seçim döneminde Samsun’a gelerek ‘Samsun'a 2002'den bu yana 73 milyar 391 milyon liralık ulaşım ve iletişim altyapısı yatırımı yaptık’ dediğini anımsatarak şöyle devam etti: "55-56 yıldır Samsun'da yaşıyorum; 73 milyarın 73 milyonunu dahi Samsun halkı görmedi, vallahi de görmedi billahi de görmedi, Bu 73 milyar yandaşlarınıza gitti. 73 küsur milyar lira harcadınız, iyi hoş da Samsun neden hâlâ hızlı trene kavuşamadı? Karayolu ulaşım sistemi neden felç hâlde? Kırsal mahallelerimiz neden bu eziyeti çekiyor? Havaalanı neden hâlâ fi tarihinden kalma durumda, hiçbir bakım onarım, tadilat tamirat yok? Özellikle dış hatlardan gelen yolcular nereye savrulacağını bilemiyor. Allah aşkına, Samsun'a "Yaptık." dediğiniz 73 küsur milyar liralık yatırım ulaşımda hangi yaraya merhem oldu? Bunu bize lütfen anlatın. Samsun işte bu sorulara cevap istiyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.