Samsun’da evde sağlık hizmetinde 6 bin 117 hastaya ulaşıldı

Samsun’da evde sağlık hizmetinde 6 bin 117 hastaya ulaşıldı
Samsun'da 2010 yılında hizmete giren 'Evde Sağlık Hizmetleri' kapsamında bugüne kadar 6 bin 117 hastaya hizmet verildiği bildirildi.

'Evde Sağlık Hizmetleri' 2013 yılı çalışmalarını değerlendirerek açıklamada bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "İlimizde 2010 tarihinde kurulan 'Evde Sağlık Hizmetleri', Samsun ili ve ilçelerinde hastalık veya yaşlılık nedeniyle yatağa bağımlı hale gelmiş olan ve ameliyat sonrası taburcu edilen ancak 'Evde Sağlık Hizmeti' sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi amacıyla hizmet vermektedir." dedi.

Evde Sağlık Hizmetleri'nin Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı 'Koordinasyon Merkezi' tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Aksoy, ''İlimizde evde sağlık hizmetleri Halk Sağlığı Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı 'Koordinasyon Merkezi' tarafından yürütülmektedir. Koordinasyon Merkezi'ne bağlı çalışan 17 evde sağlık hizmetleri biriminin 15'i hastanede, 2'si ağız ve diş sağlığı merkezinde aktif olarak hizmet vermektedir. Bu hizmeti veren hastanelerimiz, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi, Vezirköprü Devlet Hastanesi, Bafra Devlet Hastanesi, Alaçam Devlet Hastanesi, Havza Devlet Hastanesi, Çarşamba Devlet Hastanesi, Terme Devlet Hastanesi, Kavak Devlet Hastanesi, Ladik Devlet Hastanesi, Ayvacık Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'dir." dedi

"2013 YILINDA 2201 HASTA BAŞVURUSU YAPILMIŞTI"

Vatandaşların 444 38 33 numaralı telefonla veya koordinasyon merkezi ile birimlere yapılan şahsi başvurularla evde sağlık hizmetleri birimine ulaşabildiklerini vurgulayan Aksoy şöyle konuştu: "Başvurular kayıt altına alınarak en kısa zamanda evde sağlık hizmetleri birimi tarafından değerlendirilmektedir. Evde sağlık hizmeti almak için başvuran kişi veya aile bireylerine değerlendirme sonucu konusunda bilgi verilmektedir. Başvurusu olumsuz neticelenenler varsa sebepleri konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirilmektedir. Hastanın evde sağlık hizmetine kabul edilip, edilmediği koordinasyon merkezine ve kayıtlı olduğu aile hekimine de bildirilmektedir. Bu çerçevede 2013 yılı içerisinde evde sağlık hizmetleri birimlerine toplam 2201 hasta başvurusu yapılmıştır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.