Samsun'daki lisanslı depo ve GES'in açılışı yapıldı

Samsun'daki lisanslı depo ve GES'in açılışı yapıldı
Havza’da lisanslı depoculuk hizmeti verecek olan Altınbaşak LİDAŞ A.Ş. Altıbaşak 100. Yıl Tesisleri lisanslı depo ve Amasya’nın Merzifon ilçesinde Altınbaşak Güneş Enerji Santrali için açılışı töreni düzenlendi.

Havza’da lisanslı depoculuk hizmeti verecek olan ve tarımsal ürünlerin depolanması amacıyla 5 milyon dolara kurulan 40 bin tonluk Altınbaşak LİDAŞ A.Ş. Altıbaşak 100. Yıl Tesisleri lisanslı depo ve Amasya’nın Merzifon ilçesinde 2.5 milyon dolara kurulan 2. 8 megavatlık Altınbaşak Güneş Enerji Santrali için açılışı töreni düzenlendi. Toplam 7 milyon 500 bin dolara mal olan Havza Bafra İl Karayolundaki Altınbaşak Un Fabrikası yanında kurulan Altınbaşak Lidaş 100.Yıl Tesislerini 40 bin tonluk lisanslı depo ile Merzifon Aksungur Mevkiinde kurularak saat 15.00’de devreye alınan 2. 8 megavatlık Altınbaşak Güneş Enerji Santrali düzenlenen muhteşem bir tören ile hizmete girdi.

a5.jpg

Açılışta bir konuşma yapan Havza TSO Başkanı Erkan Acar; “İlçemizdeki yatırımları ile her zaman ilçemizin lokomotifi olan ve Havza’da kazandığını Havza’ya yatırın kıymetli ailemiz güneş enerji santrali ile yenilenebilir enerji alanında, lisanslı depo yatırımı ile tarımsal alanda ülkemize ve bölgemize değer katacak yatırımları ile bizleri bir araya topladılar. Pandemi dönemi gıda arzının önemini bizlere çok net şekilde gösterdi. Ailemize yapmış oldukları yatırımlar için teşekkür ederim.”dedi. Altınbaşak LİDAŞ ve Altıbaşak GES A.Ş Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İkiz ise açılan açılışı yapılan tesisler ilgili bilgiler vererek; “ Adının Cumhuriyetimizin 100. Yılından alan ve 100. Yılımıza ithaf ettiğimiz Altınbaşak LİDAŞ 100.Yıl Tesislerimiz “ 13 bin metrekare alanda, 3400 tonluk 12 silo ile toplam 40 bin ton kapasiteli olacak lisanslı depomuz. Çiftçilerimize önemli avantajlar sağlayacak.” Dedi.

a12.jpg

İkiz Altıbaşak GES’in ise 99 bin 500 metrekare alanda, 2. 8 megavat gücünde ve 6 bin 166 güneş paneli ile yıllık 5 milyon 400 bin kilovat elektrik üretimi kapasitesine sahip olduğunu belirterek; “ Altınbaşak ailesi olarak bölgemize ve ülkemize katma değer kazandırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100 yıllık ihtişamını yansıtma adına lisanslı depoculuk işletmemizin ismini Altınbaşak 100. Yıl Tesisleri olarak belirledik. Diğer yandan bu gün devre aldığımız Altınbaşak GES ile yenilenebilir enerji analında yapmış olduğumuz yatırımla gelecek nesillere daha temiz ve daha güze bir dünya bırakmak adına çalışmanın gururunu yaşamaktayız. Ayrıca bugün açılışlarını gerçekleştirdiğimiz toplam 7 milyon 5 bin dolar tutarındaki yatırımlarımız ile ülkemize ve bölgemize hizmet etmenin gururunu da yaşamaktayız. Ülkemize, bölgemize ve halkımıza hayırlı olsun.”dedi.

a15.jpg

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise İkiz ailesinin bir mensubu olarak aynı zamanda Havza Belediye Başkanı olarak büyük bir gurur yaşadığını ifade ederek; “ İlçemize ve bölgemize yapılan yatırımlar gösteriyor ki Havza geleceğe daha emin adımlar ile ilerliyor. Mensubu olarak her zaman gurur duyduğum İkiz Ailesinin yapmış olduğu yatırımlar bölgemize değer kattı. Rabbim ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için çalışan herkesin yolunu açık etsin.”dedi. Depoculuğun hem ülke ekonomisine hem çiftçilere önemli hizmet verdiğini belirten Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ise, "Çiftçilerimize katkı sağlayacak lisanslı depoculuk ve ülkemizin enerji ihtiyacını giderilmesine katkı sunacak olan GES bölgemize hayırlı olsun. Özellikle lisanlı depoculuk uygulaması çiftçilerimize önemli avantajlar sağlamakta. Bu yatırım sadece yatırımcıya değil çiftçilerimize de kazandıracak. Yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

a10-001.jpg

Konuşmaların sonunda tesisin açılışı okunan duanın ardından katımcılar tarafında kesilen kurdele ile gerçekleştirildi. Programın sonunda yemek ikramı yapıldı. Düzenlenen törene Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun İl Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, TMO Samsun Baş Müdürü Derya Şahinler, Samsun Ticaret Borası Başkanı Sinan Çakır, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, protokol üyeleri ve davetliler katıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.