SAMSUN'UN HEDEFİ 125 BİN TON
"GEÇEN SENEDEN FAZLA OLUR"
Tarımsal üretimde çeltiğin çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden “Tarımsal üretimde önemli ekonomik getirisi olan çeltik, Samsun'un iklim, toprak yapısı ve arazi yapısı bakımından üretimi için en uygun bölgelerden olup, ülkemizde ekiliş ve üretimi açısından ikinci sırada gelmekte olduğunu söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, "Mayıs ayı başında başlayıp Haziran ayına kadar ekimi yapılabilen çeltiğin Eylül ayından itibaren hasadına başlanmıştır. 2014 verilerine göre İlimizde 160 bin 375 dekar çeltik ekimi alanından yaklaşık 715 kg/da verimle 114 bin 698 ton çeltik üretimi yapılmıştır. Bunun da yaklaşık yüzde 55-60’ı pirinç olarak tüketime sunulmuştur. 2015 yılı için de ilimizde yaklaşık 160 bin dekar ekim alanından 125 bin ton çeltik üretimi olmasını bekliyoruz. 2015 yılı hasat sezonunun üreticilere bol ve bereketli geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
Onur EMİRZA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.