‘Sanata Yolculuk’ sergisi kapılarını açtı

‘Sanata Yolculuk’ sergisi kapılarını açtı
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ücretsiz olarak verilen kurslara katılan kadınlar, bir yıl süresince yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini ‘Sanata Yolculuk’ sergisi ile ziyaretçilerine sundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta güçlenmelerine büyük önem veriyor. Bu kapsamda Kadıköy Aile Yaşam Merkezi (Paşa Konakları), Sadi Tekkesi Aile Yaşam Merkezi, Amisos Aile Yaşam Merkezi ve Millet Bahçesi Hanımlar Lokali'nde düzenlenen el sanatları kurslarına katılan kadınlar, kendi emekleriyle ürettikleri el işi ürünlerini “Sanata Yolculuk” sergisi ile ziyaretçilerine sundu.

dci-415-3.jpeg

27-28 Haziran tarihlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşecek sergi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yaklaşık bin kursiyer tarafından takı tasarımı, sepet örücülüğü, amigurumi, seramik, mozaik, çini, halı ve kilim dokuma, giyim atölyesi, el nakışları, ahşap boyama, tığ ve şiş örücülüğü gibi geniş bir yelpazede düzenlenen kurslardaki el emeği göz nuru ürünler sanatseverlerle buluşmak üzere görücüye çıktı. Sanata Yolculuk sergisi 5-6 Temmuz tarihlerinde de Saathane Meydanı’nda sanatseverlerle buluşacak.

dci-415-6.jpeg

“Kadınlarımızın her alanda güçlenmesine önem veriyoruz”
Kadınlara, çocuklara, tüm vatandaşlara yönelik sosyal ve kültürel desteklerin sürdüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz kadınlarımızın, çocuklarımızın, bu şehirde yaşayan tüm hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel anlamda yanlarında olmayı, desteklemeyi önemli buluyoruz. Bu kapsamda da çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sanata Yolculuk sergimiz de bir emeğin dışa vurumu olarak görülebilir. Kadınlarımızın bu değerli eserleri, sadece sanatsal bir ifade olarak değil aynı zamanda hayatlarına kattığı derin anlam ve katkılarla da önem taşıyor. El emeği göz nuruyla ürettikleri her bir eser onların potansiyellerini keşfetmelerine, becerilerini geliştirmelerine ve ekonomik anlamda güçlenmelerine olanak sağlıyor. Ürettikleri eserlerle kazanç elde eden kadınlarımız aile bütçelerine de katkıda bulunuyor. Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta güçlenmelerine büyük önem veriyoruz. Bu vesileyle serginin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kadın kursiyerlerimizi canıgönülden kutluyorum” dedi.

dci-415-7.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.