Savunma hattında özel çalışma

Savunma hattında özel çalışma
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, savunma hattında pozisyon alma ve müdahale çalışmalarına özel önem veriyor. Göztepe maçındaki bireysel hatalar üzerinde duran Alman çalıştırıcı, savunmada konsantrasyonun üst seviyede tutulmasını istiyor.

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, takımın savunma hattında yaşanan sıkıntıları gidermek için yoğun mesai harcıyor. Özellikle Göztepe maçında yapılan bireysel hataların üzerine giden Alman teknik adam, savunmada pozisyon alma ve doğru müdahale konularına ağırlık veriyor. Antrenmanlarda oyuncularına sık sık uyarılarda bulunan Reis, savunma oyuncularından konsantrasyonun her an üst seviyede tutulmasını talep ediyor.

manset-2.jpg

Savunmanın oyun içerisindeki kritik rolüne vurgu yapan Reis, maç sırasında yaşanan hataların skoru olumsuz etkileyebileceğini belirterek, bu konuda takımını daha dikkatli olmaya yönlendirdi. Takımın defansif anlamda daha kompakt ve disiplinli bir oyun oynaması gerektiğini savunan tecrübeli çalıştırıcı, savunma oyuncularının pozisyon bilgisi ve bire bir müdahalelerde daha başarılı olmaları için çeşitli taktiksel çalışmalar üzerinde duruyor.

manset-3.jpg

Taktiksel çalışmalar
Thomas Reis, antrenmanlarda savunma hattını yeniden yapılandırırken, oyuncuların pozisyon almada daha dikkatli olmasını sağlamak amacıyla sık sık taktiksel oyunlar gerçekleştirdi. Göztepe maçında yaşanan bireysel hataların tekrarlanmaması adına video analiz seansları düzenleyen Reis, her bir oyuncusunun pozisyon hatalarını detaylı bir şekilde inceleyerek dersler çıkarmaya çalıştı.

manset-1.jpg

Alman teknik adam, takımın defansif disiplinini artırmak için savunma oyuncularına yalnızca fiziksel hazırlık değil, aynı zamanda mental olarak da maçlara daha iyi hazırlanmaları gerektiğini ifade etti. Savunma hattındaki konsantrasyon eksikliğinin son dakikalarda geri dönüşlere sebebiyet verebileceğini belirten Reis, oyuncularının odaklarını kaybetmeden oyun içinde kalmalarını ve rakibe fırsat tanımamalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.