Seçimler rehin altında

Seçimler rehin altında
Yerel seçimlerin Türkiye'de 'Siyasi Rehine' şeklinde geçtiğini belirten CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, devletin tarafsız bir şekilde hizmet vermesi gerektiğinin altını çizdi

“EL 2 KERE KIRILIRSA O KOLU KESERLER”
Devletin tüm vatandaşlarına ayrımcılık yapmadan hizmet etmesi gerektiğini hatırlatan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, yerel seçimlerin bir 'Siyasi rehine'liğe dönüştüğünü söyledi. Hiç kimsenin kimseyi oy ile rehin almaya hakkı olmadığını belirten Koç, “Hep elim kırılsaydı da vermeseydim deniliyor. Ama el iki kere kırılırsa o kolu keserler” dedi.

BİR İĞNE DE CHP'YE
CHP'nin şimdiki halini de eleştiren Koç, “CHP'nin bu dönemde çok net ve anlaşılabilir bir şekilde 'Evet sorun bu, çözüm önerisi de budur' diyerek halkın karşısına çıkması gerekir. Sosyal demokrasinin emekten yana olan bir partinin çok ciddi somut anlaşılabilir öneriler ile ortaya çıkması gerekiyor. Çünkü işi olmayan sorunlu insandır. Maalesef Samsun Türkiye'deki işsizlik oranı en yüksek İller içindedir” diye konuştu.

“BU İŞİN SAĞI YOK SOLU YOK”
Ülkenin kendi ayakları üzerinde durabilecek bir seviyeye getirilmesinin önemine değinen Koç, “Önümüzdeki dönem sendikalar ile ve tüm sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek ülkenin sorunlarına ciddi çözümler getirilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Artık bu işin sağı solu yok bu işin a'sı b'si yok, bu işin partisi purtusu yok. Bunun için siyaset grubuna çok önemli rol düşüyor. Burada kavga etmenin bir anlamı yok. Hergün miting meydanın da birbirini taşlamanın bir anlamı yok. Bağırmanın çağırmanın da anlamı yok. Burada anlaşılabilir halkın içinde çözüm üretmek gerekiyor. Bunu yapmaya kendi partimde olumlu sinyaller görüyorum. İnşallah devamı gelir” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİ MESLEK DEĞİL, HİZMET NOKTASI”
Milletvekilliğinin artık çok eleştirilen bir meslek olduğunu vurgulayan Koç, milletvekilliğinin meslek değil, hizmet noktası olduğunu söyledi. Milletvekilliğinin başka amaçlara hizmet eden bir yere dönüştüğünü ifade eden Koç, “Zaman zaman bizim partinin içinden de çıkıyor. Yani insanların nelere konu olduğunu gazetelerde görüyorsunuz. Bunlardan ben üzüntü duyuyorum. Sonuçta değerlendirmelerimizin hepsi Türkiye için. 2002'de 2004'de ve 2007'de 3 seçim geçirdik. Bu 3 seçimde de dünyadaki para bolluğu, dünyadaki dolaşan paranın sınır tanımaması Türkiye'ye olumlu etkilerde bulundu. Bu olumlu etkiler Türkiye'de yeni zenginler yaratarak yoluna devam etti. Türkiye'de biz henüz daha demokrasiyi tam özümsemiş değiliz. Kim iş başına gelirse bal tutan parmağını yalar şeklinde kendi zenginliğini yaratmakla geçti. Türkiye'de eşitsizlikler de artıyor. Zenginin daha zengin olduğu, güçlünün daha güçlü olduğu, yoksulun daha yoksul olduğu bir dönem yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

TARIM SEKTÖRÜ BİTTİ TÜTÜN ÖLDÜ
2002'den sonra köylerde köy hayatının bittiğine değinen Koç, tütünün müzelik olduğunu söyledi. Koç, şunları söyledi; “Yani oğlum bak bu tütün yaprağı diyerek camekana koyacaklar, ilerdeki kuşaklara gösterecekler vakti zamanında böyle bir ürün vardı biz bunu yapıyorduk iyi kötü para kazanıyorduk karnımız doyuyordu diye anlatılacak. Diğer tarım ürünleri ise bağ bahçe meyve dışında doğru dürüst bir şey kalmadı. Herkez kentten bir umut bekliyor. Samsun bu konuda şanssız bir yer.”

Adem ERDOĞAN