EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR
İstanbul’da kurulan Havacılık Uzay Teknolojileri Standı ziyaret eden,yüzlerce Samsunlu 19 Mayıs’ta Havacılık Uzay teknolojileri Merkezinin İlçede olması onları mutlu etti. Standı ziyaret eden katılımcılar, ülkemizde bu sektörde bir üniversitenin böylesine boy göstermesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
UZAYTEMİN PROJELERİ
İnsansız Hava Araçları
ülkemizde tasarım ve üretimi gerçekleştirilen Turbo Prop İHA motorlarının uçuş testleri için 180 kg kalkış ağırlığına sahip bir platformun tasarım ve üretimini 8 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirmiş ve kendi bünyesinde bulunan pistte uçuş testlerini başarı ile tamamlamıştır. İnsansız Hava araçlarının tasarım ve üretimi konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen UZAYTEM KOMPOZİT, farklı sınıftaki insansız hava araçlarının tasarım ve üretimi üzerine çalışmaktadır.
DOĞAN UÇAK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında tasarım ve üretimi gerçekleştirilen “DOĞAN”, hususi pilot lisansına sahip kişilerin sportif ve seyrüsefer uçuşları için tasarlanmış, iki kişilik bir genel havacılık uçağı olacak. Tamamen kompozit malzemelerden üretilen bir gövdeye, yüksek performanslı bir motora ve ileri dijital uçuş gösterge ve seyrüsefer sistemlerine sahip olacak “DOĞAN’ın” , üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde seri üretiminin gerçekleştirilmesi hedeflenmekte.
DENİZ ARAÇLARI
Kompozit malzemelerin yaygın olarak kullanıldığı denizcilik alanında bilgi ve tecrübesini arttırmak isteyen UZAYTEM KOMPOZİT, 7,5 metre uzunluğundaki, elektrik dizel tahrikli yelkenli bir teknenin inşasını ahşap/kompozit malzemeler ile yürütmektedir.
RÜZGAR ENERJİSİ
Günümüzde artan enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli bir alternatif olan rüzgâr enerjisi konusunda çalışan UZAYTEM KOMPOZİT, 4 metre çapındaki bir rüzgar türbini rotoruna ait kanatları vakum infüzyon yöntemi ile üretmiştir.