Osmaneli Belediyesince, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü'nün destekleriyle Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonucu geçen yıl coğrafi işaret tescili alan Osmaneli karpuzunda günün ilk ışıklarıyla tarlaya giden üreticiler, hasada başlıyor. Toprak yapısı ve iklim şartlarından dolayı karpuz üretimine elverişli olan ilçeye karpuz hasadı için Şanlıurfa, Mardin, Adana ve Diyarbakır'dan tarım işçileri geliyor. İlçede hasat edilen karpuzlar, tırlarla başta Marmara olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesine gönderiliyor. Sakarya Vadisi'nde bilinçli tarım uygulamalarıyla kaliteli ürün elde eden üreticiler, bu sezon yaklaşık 20 bin dönümde ürettikleri karpuzda 200 bin ton rekolte bekliyor.