28 ŞUBAT SÜRECİ: TAMAM MI DEYİM DEVAM MI DEYİM?
28 Şubat gerçekten devam ediyor mu ve bin yıl daha devam edecek mi?
Belki bugün gelinen noktada 28 Şubatın hedeflerinin nasıl gerçekleştiğine bir bakarsak sanıyorum sürecin ne anlam ifade ettiğini ve niçin yapıldığını da anlamış oluruz.
İrtica kampanyalarının çıkış noktası olan post modern folk üçlüsü Kalkancı, Müslüm Gündüz, Fadime Şahin artık devletin irtica tehdidinden kurtarılmasıyla başka işlere yönlendirildiler. Kalkancı takkesini ve cüppesini çıkarıp sanıyorum eski işine uyuşturucu işine döndü.
Yeşil sermaye diye küçümsenen holdinglerin üzerine gidildi. Şimdi yeşil sermaye globalleşti hatta neo burjuvaziyi şimdi onlar oluşturuyorlar. İmam hatip liseleri, kuran kursları kapatıldı ama eğitim sorunları azalmadı; bugün kapatan zihniyet kuran kursları talep etmeye başladı.
Partiler irtica kampanyalarının odağı olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Şimdi sürecin mağduru olmuş bir Başbakan ülkeyi iki dönemdir yönetiyor.
Zamanın kudretli simaları bugünlerde açıklama değil ses kasetleri ile gündeme geliyorlar ve davalarla başları epey dertte. Acaba 28 Şubat hangi hâsılatı toplamak için yapılmıştı da bunun bin yıl süreceği söyleniyordu. Ortada daha iki yıl geçmeden irtica tehdidi filan kalmadığına göre hâsılatın başka olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor.
Ancak hâsılatı toplayamadılar Muratgilin damından atlayamadılar ki süreç akamete uğramış gibi gözüküyor.
Demokrasi er geç demokrasi yolundan sapanların tekrar yola gelmelerini sağlayan bir sistem olduğu içindir ki balans ayarı yapanlara bugün demokrasi ayarı yapılarak yeniden gelişmesini sürdürmektedir.