OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen sempozyumda, Türkiye'de müzik eğitiminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak. OMÜ Atakum Sahnesi'nde gerçekleştiren sempozyuma OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
19 MAYIS RUHU YENİDEN DİRİLDİ
Öğretim üyelerinin sunduğu dinletinin ardından 'Müzik Eğitiminde Temel Bakış Açısı' konusunda bilgi veren Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uçan, Samsun'da bu etkinlikle 19 Mayıs ruhunun yeniden dirildiğini, Samsun'un 19 Mayıs anlamını taşıdığını söyledi. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da 'Dağ Başını Duman Almış' marşı ile başlattığı yolculuğun yeni bir aşamasına gelindiğini belirten Uçan, "Bu yolculuk temel dilimizle
ilgili Atatürkümüzün öngörüş, ulusumuzun kurtuluş, cumhuriyetimizin kuruluş, çağdaşlaşma sürecinin başlayış felsefesine uygun bir müzik eğitimimizin genel, orta, temel dili Türkçe, Atatürkçe ve müzikçedir. Burada Türkçe, ana ve ulus dilimizdir. Müzikçe de alan ve eylem dilimizdir. Bu üç dili en başta müzik eğitimcileri çok iyi bilmek, kullanmak ve uygulatmak durumundadırlar. Özellikle gençlerimizin bu bilinçle hareket etmeleri gerekmektedir" dedi.
8 OTURUM YAPILACAK
Başkent Üniversitesi Müzikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Okan Murat Öztürk ise, dünyada çağdaş müzik eğitiminin dünya müzikleri ve bunların araştırılması ile çok önemli kavramlaştırmalarla sürekli zenginleştiğini ifade ederek, ancak Türkiye'de müzik eğitimi alanında dar bir çerçeve içinde kalındığını kaydetti. 8. Ulusal Müzik Eğitimi Sempozyumu kapsamında 23-25 Eylül tarihleri arasında 8 oturum yapılacak.