Açıkta satılan yiyeceklere dikkat

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, sağlıklı gıda tüketiminde en büyük görevin vatandaşa düştüğünü belirterek, açıkta satılan yiyeceklerin mikrop saçtığını söyledi.

Gıda denetimlerinin yetersiz olduğu Türkiye'de temiz ve hijyenik olmayan gıda maddelerinin tüketiminin yol açacağı sağlık problemlerinin ve hastalıklarının önlenmesinde vatandaşın bilinçli olması gerektiğini belirten Dr. Dinççağ, "Çok ucuz ve nerede imal edildiği belli olmayan gıda maddeleri alınmamalıdır. Yıkanmadan yenilen ve açıkta satılan simit, pasta ve benzeri ürünlerin toz ve mikroplarla kirlenebileceği ve hastalıklara neden olabileceği unutulmamalıdır" dedi.

İHA

SAĞLIK Haberleri