Hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kırmızıgül, büyük emek harcayarak tamamladıkları filme gösterilen ilgiden memnun kaldığını aktardı. 4 yıl aradan sonra yönetmenlik koltuğuna oturan Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu da yazdığı filmin 20 günde 2.5 milyon izleyiciye ulaştı.
'Beyaz Melek', 'Güneşi Gördüm' ve 'New York'ta Beş Minare' adlı filmlerinden sonra 1960'lı yılların Türkiye'sine ayna tutan; 'Mucize' adlı filmle yeniden yönetmenlik koltuğuna oturan Mahsun Kırmızıgül, filmin oyuncularıyla birlikte Adana'da Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ndeki Avşar Sineması'ndaki özel gösterime katıldı.
Yoğun ilgi gösterilen etkinliğe Kırmızıgül ile birlikte filde rol alan Talat Bulut, Meral Çetinkaya, Ali Sürmeli ve Doğukan Polat da katıldı. Film gösterimi öncesinde hayranlarıyla bir araya gelen Kırmızıgül, Adana'da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.
Katılımcılar arasında yer alan yaşlı bir kadının yanına giderek elini öpen Mahsun Kırmızıgül, hayranlarıyla da kısa süreli de olsa sohbet etti. Kırmızıgül, daha sonra filmde rol alan diğer oyuncularla birlikte sinema salonuna geçti ve Adanalılarla birlikte filmi baştan sona izledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan oyuncu Talat Bulut, 'Mucize'nin 'dönem filmi' olmasına karşın, 2015 Türkiye'sini de anlattığını vurguladı. Bulut, 1960'lı yıllarda Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki ilişkileri, yaşanan olayları, öğretmen atamalarını, fedakarlık ve sevgilerin yok olduğu bir dönemi anlatan film, 2015'lerde de önem taşıyor. dedi.
Filmin iyi bir dili olmasının yanında oldukça başarılı ve deneyimli oyunculara sahip olduğunu kaydeden Bulut, Yönetmen olarak, Mahsun Kırmızıgül'ü görüyoruz. Mahsun, diğer filmlerine oranla daha yüksek çizgi de bir bakış açısı ortaya koyuyor. Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğinin yanında çok iyi bir aktörlüğü de var. İyi bir yönetmen olmak için oyuncuların halinden de anlamak gerekiyor. Burada kullandığınız dil de çok önemli. Eğer samimi bir dil kullanıyorsanız, izleyici de size gereken ilgiyi gösteriyor. 'Mucize'de ağırlıklı olarak 'sevgi' ana temasını işledik. diye konuştu.
Türk sinemasının 100. yılının kutlandığını hatırlatan Talat Bulut şunları söyledi: Biliyorsunuz, Türk sinemasının 100. yılını kutluyoruz. Buna rağmen bu ilgiyi sadece seyirci gösteriyor. Sinema dünyasıyla ilgili her hangi bir yatırım yok, sponsorların katkısı yok. 'Bu sene 100. yıl, hadi bakalım geçsin.' Böyle sinema sektörü endüstrisi yaratılamaz. Bir sağlam temeli yok, var olan güdülerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sinema yasasının çıkması lazım, sendikal hakların olması lazım ki, diğer mesleklerin de buna ihtiyacı var. Bir sürü atanamayanlar var, sadece öğretmen atamaları değil. Üniversitelerin bu kadar enflasyona uğraması, çoğalması oradan mezun olanların iş bulması çok zor. Sizin iş bulabileceğiniz alan belli. Biz 100 yıldır gerçekleşmeyen bir sinema yasası içinde yılımızı kutluyoruz. CİHAN