Alternatif sağlık

Tıbbın henüz bugünkü kadar gelişmediği çağlarda insanlar yine hasta oluyor ve ehil bildikleri, hekimlik yapan kişilere giderek tedavi oluyorlardı. Eski dünyanın Mısır ve Mezopotamya medeniyetlerinden Hint ve Çin medeniyetlerine, Yeni Dünya"nın İnka ve Aztek medeniyetlerine kadar tarihte kalmış bütün medeniyetleri inceleyenlerin bilgi birikimlerine bakılırsa tıp her zaman revaçta ve insanlığın hizmetinde olmuş bir bilim dalıdır.
 Rönesans ve Yeni Çağ'daki bilim anlayışının getirdiği deney ve gözlem metotları, analitik düşüncenin yol açtığı bütünü parçalara ayırarak inceleme anlayışı, giderek bilimi daha pozitivist bir felsefî zemine oturtmuştur.
Alternatif tıp ve uygulamaları hem tıp içi hem tıp dışı çevrelerde yoğun tartışmalara konu olmuştur. Alternatif tıbba tümüyle karşı çıkanlar. Bilimsel kanıt eksikliği, uygulayıcılarının yeterliliğine dair herhangi bir sertifikasyonun olmayışı, insanlara gereksiz ümit vererek yaygın tıp uygulamalarından uzak tuttuğu için risk ürettiğini iddia etmektedirler. Bu çevreler alternatif tıp adı altında insanların hatalı hatta tehlikeli uygulamalara maruz bırakıldıklarını, bilimsel bilgisi, tedavi uygulamakta ehliyeti olmayan bazı kişilerin hasta ve yakınlarını sömürdüklerini oysa çağdaş tıbbın iyileştirmekte başarısız olduğu rahatsızlıkların alternatif tıp adı altındaki uygulamalarla da iyileştirilemediğini ifade etmektedirler. Alternatif tıbbı kısmen kabul edenler Bu gruba giren bilim içi ve dışı çevreler alternatif tıbba tümüyle karşı çıkanlardan daha geniş bir grubu oluşturmaktadır. Alternatif tıbbın konvansiyonel tıbba bir "Alternatif" oluşturmadığını ancak tedavi işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek bazı yan etkileri ortadan kaldırabildiği, hastanın psikolojisine olumlu etki yapması gibi gerekçelerle ve ancak "tamamlayıcı" olduğu ve bilimsel olarak zararlı olduğu ortaya konulmadığı ölçüde destek vermektedirler. Alternatif tıbbı tümüyle destekleyenler, daha çok çağdaş bilimsel değerler dizisi ve uygulamalarına eleştirel yaklaşan entelektüel çevreler ve çevrebilim ve spritüel hareketlerle ilişkili çevrelerce temsil edilmektedir. Çağdaş tıp bir süre önce bilimsel ve faydalı diye kabul ettiği bazı şeyleri daha sonra zararlı olduğunu söyleyebilmektedir.
İnsan sağlığını korumak ve onu uygun değer seviyede tutmak hekimlerin ilk ve en önemli amacıdır. Denenmemiş veya muhteviyatı bilemeyen maddeleri insan üzerinde uygulamak insan haklarına aykırıdır. Ve bir dip not yazmak istiyorum stres bütün hastalıkların temelidir, Eğer siz mutlu ve güzel düşüncelere sahipseniz veya güzel görür güzel düşünürseniz, vücudunuz sizi mutlu ve huzurlu kılacak molekülleri daha çok yapacaktır. Diğer taraftan çirkin görür, kötü şeyler düşünür, öfkeli ve düşmanca hislere sahip olursanız, vücudunuzda öyle moleküller sentez edilir ki; bu moleküller immün sisteminizi baskılar ve sizi birçok hastalığa yatkın hâle getirir.
 Alternatif tıp diye bir tıp yoktur. Var olan bilimsel tıptır. Elbette bitkiler tedavi amaçlı kullanılır. Ama bilimsel tıbbın öncülüğünde, sizlere diyorum ki; bu yanlışı düzeltelim.
 BİLİMSEL TEMELİ OLMAYAN BİLGİLER ÇOK KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURUR..